Ingrediente (2 persoane)
- 200 g paste format lung (spaghetti, bucatini, tagliatelle etc)
- 1 conservă ton bucăți în suc propriu (160g)
- 2 căței usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- ¼ linguriță mică ardei chili uscați sfărămați
- 1 lingură rasă pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lămâie medie (doar sucul)
- 1 linguriță sare
- parmezan ras
Mod de preparare
- Umplem o oală cu apă și o punem pe foc. În momentul în care apa începe să fiarbă, adăugăm 1 linguriță de sare și pastele. Fierbem pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe cutie.
- În timp ce pastele fierb, punem uleiul într-o tigaie antiaderentă și adăugăm 2 căței de usturoi, în coajă, ușor zdrobiți. Îi sotăm, pe foc mic, cca 1 minut apoi îi scoatem din tigaie.
- Adăugăm tonul bucați scurs bine, amestecăm cca 30 de secunde pe foc mic, apoi punem în tigaie cca 100 ml din apa în care fierb pastele, sucul de lămâie și ardeiul chili.
- Fierbem pe foc mic cca 2 minute, apoi adăugăm pastele fierte al dente, scurse, și pătrunjelul proaspăt tocat.
- Amestecăm pe foc mediu, 1 minut, stingem focul și servim pastele cu ton și lămâie imediat. Adăugăm în fiecare farfurie parmezan ras după gust și, dacă doriți, puțin ulei de măsline.
Vă dorim poftă bună !