Ingrediente:
- dovleac
- foi de plăcintă (eu am folosit cumpărate)
- griş
- zahăr (normal şi vanilat)
- esenţă de rom
- margarină
Preparare
Pasul 1 : Rade dovleacul şi amestecă-l cu zahărul, esenţele şi grişul. Poţi folosi orice arome doreşti. Eu am folosit romul.
Pasul 2 : Căleşte în puţin ulei umplutura de dovleac cu griş (câteva minute până se lasă).
Pasul 3 : Pregăteşte tava cât se răceşte puţin umplutura. Tapetează tava cu coală de copt sau unge-o cu margarină. Întinde o foaie de plăcinta pe fundul tavei (dacă e făcută în casă, o foaie, dacă e de cumpărat eu am pus 3 pentru că sunt subţiri).
Pasul 4 : Toarnă umplutura în strat gros şi întinde-o uniform. Acoperă cu încă o foaie de plăcintă (sau mai multe dacă sunt de cumpărat).
Pasul 5: Topeşte un cub de margarină cu zahăr vanilat şi unge plăcinta pe deasupra.
Pasul 6 : Pune-o la cuptor pntru aproximativ 20 de minute. Tai-o când se raceşte foarte bine ca sa se întărească umplutura.
Poftă buna!