Ingrediente:
- 500 g aluat de foaie de plăcintă
- 300 g brânză feta
- 300 g spanac proaspăt
- 1 ou
- 30 ml ulei măsline
- 2 căței de usturoi
- nucșoară
- sare
Mod de preparare :
Usturoiul pisat se prăjește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei. Se adaugă spanacul, nucșoara și sarea. Foaia de plăcintă se întinde într-o grosime de cca 2 mm, apoi se taie în patru. Pe o parte a foii se pune spanacul și feta. Marginile foilor se ung cu un ou bătut, apoi se împăturește plăcinta. Când este pregătit jarul, se pune o placă metalică peste grătar și se așază plăcintele pe placă, apoi se închide capacul grătarului. Se întorc din când în când – ar trebui să fie gata în aproximativ 10 minute. Acest fel poate fi preparat și la cuptor, dacă nu avem grătar cu cărbuni.