Ingrediente:
– Aluat :
– Umplutura :
- 1 kg de spanac
- andive
- ştir
- 1 ceaşca de mărar şi pătrunjel tocate mărunt
- 10 fire de ceapă verde
- 2 fire de praz medii
- 1 ceaşcă de arpacaş
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pasul 1 : Într-un bol mare se pun uleiul, făina, sarea şi oţetul. Se omogenizează, se adaugă apă şi se frământă până se obţine un aluat moale care se lasă în vas acoperit pentru o oră.
Pasul 2 : După o oră se împarte în bucăţi egale şi astfel se întind foile de dimensiunea dorită. Se presară făină pe foaie în timp ce o întindeţi ca să nu se lipească de sucitor.
Pasul 3 : Se spală şi se toacă mărunt toate verdeţurile. Se pun toate într-un vas şi se freacă cu sare. Se adaugă uleiul şi arpacaşul şi se amestecă bine.
Pasul 4 : Se unge tava bine cu ulei şi se aşează plăcinta în tavă. Fie umpleţi şi rulaţi fiecare foaie în parte, fie aşezaţi în tavă un strat de 2-3 foi, umplutură şi alte 2-3 foi deasupra. Se unge cu puţin ulei pe deasupra şi se dă la cuptor pentru 60-70 de minute.
Poftă bună!