joi, noiembrie 28, 2024

Plăcintă de post cu verdeţuri

Important de Citit

Ingrediente:

– Aluat :

  •  1/2 kg făină
  • 1 lingură de oţet
  • 1 ceaşcă apă receSONY DSC
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de sare;

– Umplutura :

  • 1 kg de  spanac
  • andive
  • ştir
  • 1 ceaşca de mărar şi pătrunjel tocate mărunt
  • 10 fire de ceapă verde
  • 2 fire de praz medii
  • 1 ceaşcă de arpacaş
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Pasul 1 : Într-un bol mare se pun uleiul, făina, sarea şi oţetul. Se omogenizează, se adaugă apă şi se frământă până se obţine un aluat moale care se lasă în vas acoperit pentru o oră.

Pasul 2 : După o oră se împarte în bucăţi egale şi astfel se întind foile de dimensiunea dorită. Se presară făină pe foaie în timp ce o întindeţi ca să nu se lipească de sucitor.

Pasul 3 : Se spală şi se toacă mărunt toate verdeţurile. Se pun toate într-un vas şi se freacă cu sare. Se adaugă uleiul şi arpacaşul şi se amestecă bine.

Pasul 4 : Se unge tava bine cu ulei şi se aşează plăcinta în tavă. Fie umpleţi şi rulaţi fiecare foaie în parte, fie aşezaţi în tavă un strat de 2-3 foi, umplutură şi alte 2-3 foi deasupra. Se unge cu puţin ulei pe deasupra şi se dă la cuptor pentru 60-70 de minute.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Florin Duțu – Chiorpangiu, lansare de carte

Joi, 28 noiembrie 2024, ora 17.00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila are loc lansarea volumului de povestiri Chiorpangiu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -