duminică, februarie 23, 2025

Plăcintă de post cu verdeţuri

Important de Citit

Ingrediente:

– Aluat :

  •  1/2 kg făină
  • 1 lingură de oţet
  • 1 ceaşcă apă receSONY DSC
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de sare;

– Umplutura :

  • 1 kg de  spanac
  • andive
  • ştir
  • 1 ceaşca de mărar şi pătrunjel tocate mărunt
  • 10 fire de ceapă verde
  • 2 fire de praz medii
  • 1 ceaşcă de arpacaş
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Pasul 1 : Într-un bol mare se pun uleiul, făina, sarea şi oţetul. Se omogenizează, se adaugă apă şi se frământă până se obţine un aluat moale care se lasă în vas acoperit pentru o oră.

Pasul 2 : După o oră se împarte în bucăţi egale şi astfel se întind foile de dimensiunea dorită. Se presară făină pe foaie în timp ce o întindeţi ca să nu se lipească de sucitor.

Pasul 3 : Se spală şi se toacă mărunt toate verdeţurile. Se pun toate într-un vas şi se freacă cu sare. Se adaugă uleiul şi arpacaşul şi se amestecă bine.

Pasul 4 : Se unge tava bine cu ulei şi se aşează plăcinta în tavă. Fie umpleţi şi rulaţi fiecare foaie în parte, fie aşezaţi în tavă un strat de 2-3 foi, umplutură şi alte 2-3 foi deasupra. Se unge cu puţin ulei pe deasupra şi se dă la cuptor pentru 60-70 de minute.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Alegerea mochetei perfecte pentru hotel sau living din perspectiva avantajelor sau dezavantajelor

În general, atunci când cauți mochetă pentru diferite spații, cum ar fi un hotel sau living, alegerea celei potrivite...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -