Timp : 150 min
– 4 căţei de usturoi zdrobiţi
– 3 cm de rădăcină de chimbir, ras
– 2 linguri de sos de soia
– 3 linguri de sherry
– un anason stelat
– o linguriţă praf de chinese five – spice
– un baton de scorţişoară
– 2 linguri de zahăr brun
– 300 ml de apă
– 500g muşchiuleţ de porc, tăiat cubuleţe
– 150 g mix de salate
– o legătură de ceapă verde, tocată
– ulei de măsline cu aromă de lămâie
– 3 linguri de amidon alimentar, dizolvat în 200 ml apă rece
– 40 g seminţe de susan, uşor prăjite
Mod de preparare:
Pasul 1 – Încălzeşte cuptorul la 150 de grade C. Într-un vas termorezistent, pui carnea de porc. Într-un alt vas, amesteci celelalte condimente cu apa şi torni acest mix peste carnea de porc. Acopri vasul şi dai totul la copt 2 ore.
Pasul 2 – După două ore, scoţi vasul din cuptor, scoţi bucăţile de carne şi torni sosul într-o cratiţă. Pui sosul la fiert, adaugi amestecând încontinuu, amidonul dizolvat în apă, apoi laşi sosul să fiarbă până când se îngrăoaşă uşor. Adaugi carnea şi 20 g de seminţe de susan, amesteci şi mai laşi să fiarbă 3-4 minute.
Pasul 3 – Într-un bol, amesteci salata cu ceapa verde. Stropeşte-o cu ulei de măsline cu aromă de lămâie, după gust, apoi o presari cu 20 g de seminţe de susan. Serveşte carnea de porc cu sos şi salată cu susan.
Poftă bună !