Construcţia Pescăriilor Statului a început în anul 1904 pe strada Vapoarelor nr. 8 şi s-a definitivat în anul 1907. Era destinată vânzării en-gros de peşte sub controlul statului. De executarea lucrărilor s-au ocupat Al. F. Bădescu, inginer, diriginte al porturilor dunărene, C.I. Flachs, antreprenor şi inginer M. Niculescu, diriginte de şantier.
Clădirea era situată în port, în faţa vadului de pescării de lângă gardul docurilor, avea două corpuri identice la exterior. În interior erau divizate diferit, într-una era un compartiment al Administraţiei Pescăriilor Statului compus din două birouri pentru funcţionari prevăzute cu ghişee pentru efectuarea operaţiunilor de vânzare a peştelui, o magazie pentru depozitarea peştelui şi a icrelor, un pod pentru obiectele de lucru (plase, muşamale, felinare, lopeţi de bărci, căngi, etc). Mai erau patru compartimene mari pentru pescari.
Fiecare dintre aceste compartimente aveau: un birou, un spaţiu pentru depozitarea şi sărarea peştelui, compartiment pentru gheaţă, pod pentru năvoade, plase, etc. Alte patru compartimente mici, pentru afaceri mai restrânse. Analele Brăilei din 1930 menţionează că aici a fost amenajat muzeul Administraţiei Pescăriilor Statului din Brăila, care aduna bogate colecţii de păsări şi peşti.
Sursă: Brăila în cărţi poştale, Ştefania Botez; Album foto-documentar 1896-1948, Ion Volcu