Dacă ești un iubitor al prunelor, iar clasicul gem nu îți mai satisface pofta de dulce, îți propunem o rețetă care cu siguranță își va încânta papilele gustative.
Ingrediente
– 300 g unt sau margarină
– 4 gălbenușuri
– 200 g zahăr
– 300 g făină
– 100 g nucă măcinată sau migdale măcinate
– un praf sare
– 1-2 plicuri zahăr vanilat
– coaja de la o lămâie
– zeama de la o lămâie
– 50 ml smântână
– un borcan mic de gem de prune
[the_ad id=”12306″]
Preparare:
Pasul 1: Se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă gălbenușurile și un praf de sare.
Pasul 2: Zeama de lămâie, coaja de lămâie, smântâna, nucile și făina cernută se pun la sfârșit și se încorporează ușor.
Pasul 3: Se obține un aluat moale, ușor de modelat. Se întinde o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt. Se opreşte aluat şi pentru grilaj.
Pasul 4: Peste foaie se pune un strat de gem de prune, apoi pe deasupra se împletește un grilaj din restul de aluat. Se coace până se rumeneşte frumos.
Poftă bună !
[the_ad id=”12306″]