joi, noiembrie 21, 2024

Prăjitură rapidă cu mere

Important de Citit

Ingrediente :

1,5 kg mere

4 ouă

75 g făină

150-200 g zahăr

1 plic praf de copt sau amoniac

gem de fructe, după gust

esențe

scorțișoară

unt sau ulei de măsline

Mod de preparare :

Pasul 1 : Merele se curăță de coajă și se scot cu grijă cotoarele, astfel încât să rămână întregi.

Pasul 2 : Se prepară aluatul astfel : se separă albușurile de gălbenușuri iar albușurile se bat spumă adăugându-se în ploaie 65 g zahăr,făina și esențele.

Pasul 3 : Restul zahărului, în funcție de mărimea vasului în care se prepară prăjitura se pune în vasul respectiv, încălzit în prealabil și se pune pe foc pentru a se carameliza zahărul.

Pasul 4 : După ce s-a caramelizat zahărul, și l-ați întins pe marginile vasului se adaugă merele, unul lângă altul iar centrul se umple cu gem iar deasupra fiecărui măr se pune puțin unt sau ulei de măsline și se pun la cuptor până când merele se înmoaie. Apoi se adaugă aluatul și se introduc înapoi  la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Pasul 5 : Când sunt gata, se răstoarnă pe o tavă, în poziție inversă decât atunci când au fost adăugate în vas, merele caramelizate revin deasupra. Se ornează după plac și se servește când se răcește.

Poftă bună

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -