sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Pregătiţi-vă corpul pentru primăvară !

Important de Citit

Nu doar schimbarea vremii vă poate afecta, ci şi schimbarea anotimpurilor, care vă influenţează încet dar sigur dispoziţia şi sentimentele. O dată cu apropierea primăverii, organismul devine mai energic, metabolismul se adaptează la noul anotimp, aşadar este bine să vă pregătiţi în mod conştient de aceste schimbări.

detoxifierea-1-braila-portalDetoxifierea : este procesul prin care se încearcă eliminarea din organism a tuturor substanţelor de care acesta nu are nevoie – toxinele şi surplusul de hrană înmagazinate în ţesuturi. Cea mai simplă formă de toxifiere este consumul crescut de lichide, împreună cu reducerea ingerării toxinelor. Puteţi de asemenea curăţa pielea prin saună, intestinele prin consumul de fibre şi prin stimularea digestiei, plămânii prin mişcare în aer liber.

Detox cu lichide : Pe parcursul curelor de detoxifiere exclusiv prin lichide, cantitatea crescută  de lichide ajută organismul la curăţarea sa de toxinele înmagazinate. Se poate opta pentru cură cu apă, cu ceaiuri sau cu sucuri de fructe. Dacă optaţi pentru sucur, este important să alegeţi fructe care nu cresc nivelul de aciditate al organismului: ananasul, merele, caisele sau sfecla roşie. Înainte de detoxul cu lichide cereţi sfatul medicului de familie.

Detoxifierea blândă : Există situaţii – de exemplu în cazul femeilor însărcinate, copiilor şi bolnavilor – în care cura de detoxifiere exclusiv prin lichide poate fi periculoasă. În aceste situaţii este preferabil să se folosească plasturii detox, care se pot procura din magazine bio, farmacii. De asemenea, pe lângă efectele efectele benefice ale presopuncturii (activarea punctelor cheie din talpă) puteţi încerca apa ionizată, care ajută la echilibrarea nivelului de alcalin-acid al organismului.

Cura de slăbire: Nici cea mai eficientă dietă nu poate concura cu introducerea măsurii în obiceiurile noastre salata-detoxifiere-braila-portalalimentare. Ar fi  bine ca dieta noasstră să foe bazată pe o dietă echilibrată, sistematică şi diversificată. Efectul va fi mai lent, dar mai sigur. Este foarte important să evitaţi curele de slăbire rapide!

Cure de tip control : În dietele – control,  carbohidranţii sunt separaţi de proteine, deoarece teoria susţine că organismul funcţionează diferit în diferite perioade ale zilei. Astfel, înainte de masă se consumă doar fructe proaspete sau sucuri de fructe, deoarece digestia altor produse ar solicita prea multă energie. Alimentele bogate în carbohidranţi sau proteine nu se pot consuma simultan, acestea trebuie combinate cu elemente neutre. Există anumite alimente şi combinaţii ale acestora la care ar trebui să renunţăm pe parcursul acestei diete : făină albă, lapte, zahăr.

Cure de proteine : Cu această metodă renunţaţi la carbohidranţi în alimentaţie. Faţă de dietele care reduc cantitativ hrana, această cură exclude anumite feluri de mâncare. Carnea şi produsele lactate pot fi consumate la liber. Însă dacă renunţaţi total la produsele de panificaţie şi reuşiţi să le găsiţi substitut, această cură se poate ţine cu uşurinţă şi duce la o schimbare esenţială şi de durată în organism.

fericirea-este-o-alegerePregătirea : Armonia şi fericirea se pot atinge şi pe plan sufletesc. Pentru aceasta străduiţi-vă să vă modelaţi viaţa în mod conştient. „Eşti ceea ce manânci” – ne atenţionează înţelepţii, însă pentru o armonie perfectă trebuie să depăşiţi nivelul alimentaţiei şi să creaţi armonie şi în viaţa spirituală şi sufletească. În practică, aceasta se poate obţine câteodată prin gesturi aparent simple, alteori ddoar cu preţul unor energii puternice. Pentru început trebuie să faceţi „o curăţenie generală a sufletului”.

Câteva sfaturi bune : Iubiţi-vă pe voi înşivă ca şi pe cei importanţi vouă! Să aveţi relaţii bune cu familia şi cu cei apropiaţi. Să învăţaţi să va exprimaţi sentimentele, să vă formulaţi scopurile. Încercaaţi să treceţi cu bine prin cotidianul plin de evenimente, indiferent de situaţia materială. Nu renunţaţi la sursele fericirii: căutaţi situaţia care ajută la depăşirea tensiunilor şi la instaurarea calmului.

Fericire: Mulţumită naturii lui, omul caută fericirea şi  este în stare să facă orice pentru a o obţine. Conform celor mai moderne concepte, fericirea şi armonia nu suntt stări, ci fac parte dintr-un proces. Acest lucru este promovat şi de psihologia pozitivă, care susţine că ajungem la starea de fericire când pe drumul atingerii unui scop reuşim să învingem obstacole şi ne înconjoară succesul, având parte de experienţee perfecte. Scopurile şi obstacolele creează împreună armonia fericirii.

 

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Proiect National de Scriere creativă „FANTEZII LITERARE” 2025

La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, se va desfășura, în perioada februarie - iunie 2025, Atelierul de Scriere creativă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -