Durata : 60 minute
Nr. porţii : 4 persoane
Ingrediente:
– 9 linguri de ketchup
– 4 linguri oţet de vin alb
– 4 căţei de usturoi , zdrobiţi
– 400 de g de piept de pui, fără piele şi os, tăiat cuburi
– 6 fire de ceapă verde, tocate
– 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe
– o conservă (565 de g) de ananas, scurs şi tăiat cubuleţe
– 200 de g de păstăi verzi
– 25 g de nuci caju
Mod de preparare:
Pasul 1 – Încălzeşti cuptorul la 200 de grade C. Ungi cu puţin ulei un vas termorezistent. Într-un bol, amesteci ketchup-ul cu oţetul, zahărul şi usturoiul. Adaugi pieptul de pui, ceapa şi ardeii graşi şi amesteci.
Pasul 2 – Asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi pui amestecul în vasul termorezistent. Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi dai preparatul la copt 20 de minute.
Pasul 3 – Între timp, pui păstăile la fiert în apă cu sare până când se înmoaie uşor (fără să-şi schimbe culoarea).
Pasul 4 – După cele 30 de minute, înlături folia de aluminiu, adaugi ananasul şi păstăile verzi şi mai dai preparatul la copt 15 – 20 de minute. După cele 15 – 20 de minute, scoţi preparatul din cuptor şi presari nucile caju şi serveşti.