Pentru o cină specială în familie sau între prieteni trebuie să gătești ceva mai deosebit. Noi îți propunem brioșele aperitiv care sunt atât aspectuase cât și foarte gustoase.
Iată 3 rețete de brioșe aperitiv:
Brioșe aperitiv cu telemea și iaurt
- 280 g iaurt Cedra
- 4 ouă
- ½ linguriță sare
- 100 ml ulei
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- 150 g brânză telemea
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se amestecă bine ouăle, apoi se adaugă iaurtul și uleiul.Se omogenizeaza bine amestecul, se presară sarea și se încorporează făina cernută și praful de copt. Toate ingredientele se amestecă bine.
Pasul 2 : Brânza telemea se taie în cubulețe mici și se adaugă în aluat. Se toarnă aluatul în forme și se bagă în cuptorul gata încins (pentru coacere se folosesc forme de brioșe din silicon, deoarece cantitatea de ulei din rețetă este destul de mică).Brioșele se vor coace în 25 de minute. Atunci când sunt bine rumenite se scot din cuptor, se lasă la răcit și pot fi servite.
Brioșe aperitv cu praz și brânză sărată
Ingrediente:
- 180 gr. făină albă
- sare/piper
- 1 ou întreg
- 80 ml lapte
- 100 ml ulei vegetal
- 1 praf de copt
- 100 gr. caș răzuit
- 3 lingurițe brânză de burduf
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se pune făina, sarea, piperul și praful de copt într-un bol. Se amestecă împreună oul, uleiul și laptele.
Pasul 2 : Se adaugă ingredientele lichide la cele uscate și se amestecă. Se adaugă brânza de burduf, prazul și cașul răzuit.
Pasul 3 : Se pune aluatul în păhărele de hârtie pentru brioșe și se dă la cuptorul încins la 200 grade C pentru 5 minute, dă focul mai mic la 180 grade și mai lasă la cuptor 15-20 minute.
- 300 gr șuncă presată
- 300 gr cașcaval
- 200 gr ciuperci
- 1 ardei gras roșu
- 5 ouă
- 4 linguri făină
- 1 linguriță praf copt
- 1 linguriță condimente pt pizza
- sare, piper
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se taie cubulețe șunca presată, ciupercile și ardeiul. Dăm cașcavalul pe răzătoare. Se adaugă ouăle bătute ușor, sarea, piperul și condimentul pt pizza.
Pasul 2 : Se umplu formele de brioșe trei sferturi cu compoziție. Se dau la cuptor până se rumenesc. Se servesc reci.
Poftă bună!