Salata de paste se consumă foarte des pentru că se face foarte simplu şi se poate condimenta în mii de feluri. Este un tip de mâncare consistent, rapid şi spornic.
4 porţii
Dificultate: redusă
Timp preparare: 45 minute
Ingrediente:
– 400 g paste tip farfalle
– 200 g somon afumat
– 100 g migdale
– 6 linguri cu smântână
– 2 linguri cu lapte
– 6 linguri ulei de măsline extravirgin
– 1 linguriţă rasă de muştar dulce
– 1 măr
– 1/2 de lămâie
– pătrunjel
– măghiran proaspăt
– sare
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare şi 1 lingură de ulei de măsline. Le scurgem, după care le trecem print-un jet de apă rece.Între timp pregătim sosul.
Amestecăm muştarul cu 5 linguri cu ulei de măsline, apoi încorporăm smântâna. În cazul în care sosul este prea dens, adăugăm 2 linguri cu lapte.
Punem apoi câteva fire de pătrunjel şi măghiran proaspăt tocate mărunt, puţină coajă rasă de lămâi şi condimentăm. Lăsăm sosul la frigider 5 minute.
Separat, tăiem somonul afumat în feliuţe subţiri, iar mărul îl tăiem cubuleţe şi îl stropim cu sucul de lămâie.
Într-un castron aşezăm pastele, adăugăm somonul, bucăţile de măr scurse şi migdalele tocate. Adăugăm jumătate din sos şi amestecăm. Putem servi salata imediat sau o lăsăm la frigider 30 de minute, în boluri individuale alături de sosul rămas.
Dacă suntem la dietă putem folosi farfalle integrale, iar dacă nu vă place acest format de paste, îl puteţi înlocui.