Ingrediente:
– 1 cană de orez cu bob lung
– 2 căni de apă
– 1 linguriţă ulei de măsline
– jumătate linguriţă de sare
– 1 cutie de porumb
– 1 cutie de fasole roşie
– 1 cutie de fasole neagră
– 1 ardei berde tăiat mărunt
– jumătate ceapă roşie
– 2 căţei de usturoi
– o legătură de coriandru proaspăt
– 3 linguri de oţet de vin alb
– un sfert de cană de ulei de măsline
– 1 linguriţă de chimion
– sare şi piper după gust
Mod de preparare :
Se fierb într-o oală două căni de apă. Se adaugă o cană de orez, o linguriţă de ulei de măsline, jumătate de linguriţă de sare. Se acoperă pentru a nu se evapora prea mult. Se fierbe 15 minute, după care se scoate de pe foc. Capacul nu se scoate imediat, ci orezul se lasă să se odihnească timp de 15 minute. Se pune orezul 5 minute pe o tavă pentru a se răci. Apoi se adaugă porumbul, fasolea, ardeiul, ceapa, usturoiul, coriandrul tăiat mărunt, oţetul, uleiul şi chimionul. Se amestecă bine, se pune sare şi piper după gust. Se serveşte la temperatura camerei sau rece.
Poftă bună !