TALÉNT, talente, s. n. Aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare. ◊ Loc. adj. De talent = talentat. ♦ Persoană înzestrată cu aptitudini remarcabile. – Din fr. talent, lat. talentum. (http://dexonline.ro/definitie/talent)
Binecunoscuta zicală “99% transpiraţie, 1% inspiraţie” este cu siguranţă valabilă şi în cazul aptitudinii artisticie de desen. Mi-am dezvoltat această înclinaţie singur, din pasiune dar bineînţeles nu a lipsit aportul înnăscut fără de care nu aş fi fost capabil de a reproduce imagini fictive, sau reale pe foaia de hârtie. Desenatul este o activitate pe care o practic din copilărie, iniţial copiam peisaje,figuri,personaje privind imaginile respective iar în timp am evoluat şi am imprimat diverse idei practice care mi-au trecut prin minte, cum ar fi decoraţii interioare sau exterioare.
Recomand părinţilor să îşi urmărească micuţii, să le observe predispoziţiile pentru anumite domenii de activitate. Cu un talent înnăscut şi un aport de cunoştinţe dobândit în acest domeniu se pot naşte adevăraţi profesionişti.
Pentru mine este un hobby, dar alţii pot practica din timp această artă ca şi meserie astfel îmbinand utilul cu plăcutul. Pe mine desenul mă relaxează dar mă şi ajută să îmi exprim ideile, pe coala de hârtie schiţez diferite lucruri pe care le asamblez,le modific în casă, îmi creez un şablon, un plan de lucru după care mă ghidez. Cu ajutorul desenului mă exprim cel mai bine.
Eu mă numesc Mancă Dragoş Gabriel şi v-am împărtăşit plăcerea mea din timpul liber, care nu are nici o legătură cu locul de muncă în care activez în acest moment, dar de care sunt foarte mândru. Vă las cu câteva dintre realizările mele.