Celor plictisiți de tradiționala tocăniță, Brăila Portal propune o tocăniță reinventată și anume tocănița rusească. Urmăriți rețeta pentru un rezultat pe masură!
[the_ad id=”12306″]
Ingrediente
– 8 cartofi
– 4 cârnați semiafumați de casă, ușor picanți
– ulei de floarea-soarelui
– o linguriță boia iute
– sare
– piper negru măcinat
– 2-3 lingurițe vin roșu
– o ceapă roșie
– pătrunjel proaspăt
[the_ad id=”12306″]
Preparare:
Pasul 1: Cartofii se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare.
După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească și se decojesc.
Pasul 2: Se taie cubulețe și se prăjesc apoi în ulei încins, până capătă o crustă aurie, după care se scot pe platou.
Pasul 3: Se curăță ceapă se taie solzișori și se călește în puțin ulei. Se înăbușă în vin roșu și se fierbe ușor.
Pasul 4: Se adaugă boia, sare și piper și apoi cârnații tăiați felii. Se rumenesc bine și se servesc împreună cu cartofii.
Poftă bună!