joi, noiembrie 21, 2024

Tratament naturist pentru osteoporoză

Important de Citit

Tratament naturist pentru osteoporoză

Osteoporoza este o afecțiune frecventă în care oasele devin mai subțiri și mai slabe în timp, făcând fracturi mai probabile. Deși acestea pot apărea oriunde, cele mai frecvente locuri de fracturi sunt coloana vertebrală, șoldurile și încheieturile mâinii. S-a sugerat de către experți că acum există peste 200.000 de fracturi în Marea Britanie în fiecare an, ca urmare a osteoporozei.

Dovezile mai sugerează că pacienții care suferă de fracturi legate de osteoporoză au șanse între două și cinci ori mai mari de a suferi fracturi suplimentare în viitor. Prin urmare, osteoporoza poate fi o afecțiune foarte gravă. Desigur, în timp ce fracturile în sine sunt nefericite, este, de asemenea, important să luăm în considerare toate impacturile laterale pe care le pot avea oasele rupte. În cazuri mai severe, pierderea osoasă poate duce la dizabilități grave sau șederi lungi în spital.

În unele cazuri, fracturile pot rămâne chiar nediagnosticate, ducând la recreșterea incorect a oaselor, cu potențialul de a provoca handicapuri permanente. Din păcate, osteoporoza nu prezintă în general simptome ușor de recunoscut. Primul pe care mulți oameni îl știu despre osteoporoza lor este atunci când este diagnosticat după un os rupt. Deoarece riscul de a contracta osteoporoza crește odată cu vârsta, este logic să obținem o înțelegere completă atât a cauzelor, cât și a unora dintre tratamentele naturale pentru osteoporoză.

Ce cauzează osteoporoza?

Scheletul uman poate părea a fi o structură permanentă, dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr. În realitate, două procese rulează simultan; unul sparge scheletul în timp ce celălalt îl reconstruiește. Experții consideră că osteoporoza apare cel mai frecvent acolo unde aceste două procese devin „decuplate”, iar pierderea densității minerale osoase depășește capacitatea organismului de a o reconstrui. Rezultatul este oase mai slabe, mai subțiri, care prezintă un risc mai mare de deteriorare.

Vârstă

În timpul fazei de creștere a vieții noastre, construim mai mult oase decât descompunem. Acest proces continuă până în jurul vârstei de 30 de ani, când ajungem la un punct cunoscut sub numele de „masa osoasă de vârf”. Din acest punct încolo, rata deteriorării poate crește, ducând la oase mai slabe. Prin urmare, în multe cazuri, acesta este un proces destul de natural. S-a estimat că marea majoritate a persoanelor în vârstă suferă de o anumită măsură de osteoporoză, deși severitatea poate varia semnificativ, la fel ca și vârsta de debut.

Dietă

Impactul îmbătrânirii asupra scheletului poate fi adesea agravat de o alimentație proastă. Un studiu din Canada, de exemplu, a analizat aportul nutrițional de calciu – un mineral esențial pentru menținerea unui schelet sănătos. Studiul a constatat că între 45% și 69% dintre participanții la studiu au consumat volume insuficiente de calciu, ceea ce se crede că agravează problemele de declin scheletic.

Menopauza

Modificările hormonale după menopauză, inclusiv scăderea estrogenului, pot accelera scăderea densității osoase, punând femeile la un risc mai mare de a dezvolta osteoporoză. Consumul mai multor estrogeni naturali, cum ar fi estrogenii vegetali găsiți în soia, s-a sugerat a fi util pentru prevenire.

Mod de viață

Stilul nostru de viață joacă un rol esențial în susținerea creșterii oaselor și menținerea forței acestora pe termen lung. Pe măsură ce îmbătrânim, este posibil să scădem cantitatea de exerciții fizice pe care o facem, totuși nivelurile de activitate fizică sunt importante, deoarece oasele răspund devenind mai puternice.

Fumatul și băutul

Deși cauzele exacte nu sunt încă clare, se pare că fumatul și consumul excesiv de alcool sunt ambele strâns asociate cu riscul de fracturi din cauza osteoartritei. Un astfel de studiu a constatat că fumătorii experimentează o pierdere semnificativ mai mare a densității minerale osoase decât nefumătorii. Interesant este că, deși foștii fumători par să experimenteze o oarecare îmbunătățire, există încă o diferență notabilă între foști fumători și nefumători.

Tratament naturist pentru osteoporoză

O serie de medicamente eficiente au fost dezvoltate în ultimii ani pentru tratamentul osteoporozei. Prin urmare, consultarea medicului dumneavoastră ar trebui să fie întotdeauna primul punct de escală dacă sunteți îngrijorat de efectele densității osoase reduse. În același timp, totuși, există o serie de tratamente mai naturale despre care unii experți cred că pot ajuta în lupta împotriva osteoporozei.

Calciu

Calciul este cel mai comun mineral din sistemul osos. Prin urmare, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că asigurarea că organismul dumneavoastră are tot calciul de care are nevoie se poate dovedi benefic. Aporturile mai mari au fost asociate cu creșterea masei osoase și cu un risc redus de fracturi. Într-un studiu științific s-a constatat, de exemplu, că suplimentarea cu calciu a încetinit pierderea densității osoase la femeile aflate la menopauză cu între 30 și 50%.

Alimentele bogate în calciu, cum ar fi lactatele, nucile, leguminoasele și pâinea și cerealele fortificate pot reprezenta un tratament natural excelent pentru osteoporoză, în timp ce se crede că suplimentele de calciu ajută, de asemenea, la menținerea nivelului sănătos de calciu în organism. Se recomandă ca adulții să ia 700 mg de calciu pe zi.

Vitamina D

Vitamina D este necesară pentru absorbția calciului din alimente, iar acești doi nutrienți în combinație sunt cheia pentru îngrijirea oaselor tale. În timpul lunilor de iarnă, este dificil să produci vitamina D din cauza luminii reduse a soarelui. În plus, pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea noastră de a sintetiza vitamina D în piele se reduce, crescând riscul de deficiență la persoanele în vârstă. Din acest motiv, guvernul recomandă să ne suplimentăm cu toții dieta cu vitamina D pe măsură ce orele de lumină solară scad.

Conceptul de suplimentare cu vitamina D poate fi și mai relevant pentru persoanele cu risc de osteoporoză. Un studiu, de exemplu, a constatat că 54% dintre persoanele cu vârsta de 50 de ani sau peste au avut un aport inadecvat de vitamina D. O investigație asupra fracturilor legate de osteoporoză a constatat că deficiențele de vitamina D erau frecvente și că, în cazurile în care suplimentarea a fost crescută, șansele de suferind în continuare fracturi a scăzut cu aproape 50%.

Exercițiu

Este bine cunoscut faptul că organismul răspunde pozitiv la exerciții fizice și doar un beneficiu este că poate ajuta la menținerea densității osoase. Pur și simplu, se pare că atunci când scheletul este pus sub presiune regulată, organismul investește un efort suplimentar în menținerea acestui sistem de susținere.

Un grup de bolnavi de osteoporoză cu vârsta cuprinsă între 53 și 77 de ani au fost încurajați să facă exerciții ușoare în mod regulat, constând fie în mers rapid, fie în gimnastică cu impact redus. Oamenii de știință au urmărit apoi densitatea osoasă din coloana vertebrală. Rezultatele au sugerat că, deși exercițiul a ajutat într-adevăr la menținerea densității osoase, aceasta a scăzut rapid odată ce exercițiul a încetat. Experții au concluzionat că exercițiile fizice continue pe o perioadă lungă de timp sunt necesare pentru a menține masa osoasă.

Un alt grup de oameni de știință a analizat impactul exercițiilor fizice pe termen lung și a descoperit că exercițiile cu greutatea au ajutat la creșterea densității minerale la nivelul maxim al masei osoase. Acest lucru, la rândul său, a întârziat impactul negativ al osteoporozei pur și simplu pentru că acești indivizi aveau de pierdut mai mult os înainte de a fi experimentat impactul. Mai mult, ei au descoperit că exercițiile fizice regulate au ajutat la reducerea ratei de pierdere în comparație cu persoanele mai sedentare.

Urme minerale

Se crede că o serie de urme de minerale joacă un rol important în menținerea oaselor sănătoase. Oamenii de știință au descoperit că nivelul de zinc din organism tind să fie semnificativ mai scăzut la cei care suferă de osteoporoză decât publicul larg și au ajuns la concluzia că deficiența de zinc poate juca un rol fiziologic în întreținerea oaselor. Alți experți au subliniat că reducerea creșterii osoase este un simptom comun în condițiile asociate cu deficiența de zinc și, prin urmare, suplimentarea cu zinc poate reprezenta un tratament natural pentru osteoporoză.

Magneziul este un alt element adesea asociat cu un schelet sănătos. Este remarcabil pentru reglarea transportului de calciu în corp, așa că, ca și vitamina D, poate juca un rol crucial în menținerea oaselor.

În lumina acestui fapt, oamenii de știință au oferit unui grup de femei aflate la menopauză suplimente de magneziu pentru a evalua impactul și au descoperit că nivelurile mai mari de magneziu au fost asociate cu o densitate osoasă îmbunătățită și o prevalență mai mică a fracturilor. Deloc surprinzător, există o oarecare entuziasm cu privire la posibilitatea suplimentării cu magneziu ca tratament potențial pentru pierderea osoasă asociată cu osteoporoza.

Proteină

Proteinele sunt vitale pentru forța musculară și pot ajuta la reducerea riscului de cădere. În timp ce aporturile excesiv de mari pot promova pierderea de calciu din oase, acest lucru este neobișnuit și mulți oameni în vârstă tind să se lupte pentru a obține un aport suficient de proteine ​​pentru a menține masa musculară. Includeți o varietate de surse de proteine ​​în dieta dvs., inclusiv carne, pește, lactate, leguminoase, soia și nuci și urmăriți o porție ca parte a fiecărei mese.

Fitoestrogenii

Se crede că nivelul redus de estrogen experimentat de femei după menopauză are un rol de jucat în dezvoltarea osteoporozei. În același timp, există unele dovezi care sugerează că tratarea acestor niveluri hormonale în scădere poate ajuta la reducerea riscurilor asociate cu oasele mai slabe. În timp ce terapia de substituție hormonală (HRT) este cea mai frecventă recomandare clinică, există unele riscuri potențiale asociate cu aceasta. Ca urmare, comunitatea medicală se confruntă cu un interes reînnoit pentru alternative mai „naturale”.

Fitoestrogenii sunt compuși chimici care se găsesc în mod natural în plante. Sunt numite așa pentru că par să imită activitatea estrogenului din organism și, prin urmare, pot oferi femeilor aflate la menopauză o alternativă mai sănătoasă la HRT tradițională. Un studiu care a examinat impactul fitoestrogenilor asupra pierderii densității minerale osoase a concluzionat că „înlocuirea estrogenilor reprezintă [o] terapie eficientă” pentru simptomele asociate cu osteoporoza.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -