– 250 g piure de castane
– 50 g zahăr
– 60 g pesmet din biscuiţi
– 2 linguri cacao
– 5 linguri suc proaspăt de portocale
– 2-3 linguri dulceaţă de portocale
– coaja de la o jumătate de portocală
– 1 tabletă de ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pasul 1 : Piureul de castane se zdrobeşte cu o furculiţă, se adaugă cacao şi coaja de portocale.
Pasul 2 : Pesmetul de bicuiţi se amestecă cu sucul de portocale, se adaugă la piureul de castane. Se frământă bine şi treptat se adaugă şi dulceaţa.
Pasul 3 : Se lasă deoparte pentru 15 minute, timp în care pesmetul se umflă şi se încheagă. După ce a atins consistenţa optimă, se fac bile mici din masa de trufe, iar acestea se trec prin ciocolata rasă. Dacă nu le servim pe loc, ele se pun la frigider.
Info : Castanele de apă sunt cunoscute din conservele dulci chinezeşti, iar castanele comestibile sunt şi tema multor festivaluri gastronomice, ca de exemplu Sărbătoarea Castanelor de la Velem.