sâmbătă, februarie 22, 2025

Trufe cu castane şi portocale

Important de Citit

Ingrediente:trufe 1

– 250 g piure de castane

– 50 g zahăr

– 60 g pesmet din biscuiţi

– 2 linguri cacao

– 5 linguri suc proaspăt de portocale

– 2-3 linguri dulceaţă de portocale

– coaja de la o jumătate de portocală

– 1 tabletă de ciocolată rasă

Mod de preparare:

Trufe123Pasul 1 : Piureul de castane se zdrobeşte cu o furculiţă, se adaugă cacao şi coaja de portocale.

Pasul 2 : Pesmetul de bicuiţi se amestecă cu sucul de portocale, se adaugă la piureul de castane. Se frământă bine şi treptat se adaugă şi dulceaţa.

Pasul 3 : Se lasă deoparte pentru 15 minute, timp în care pesmetul se umflă şi se încheagă. După ce a atins consistenţa optimă, se fac bile mici din masa de trufe, iar acestea se trec prin ciocolata rasă. Dacă nu le servim pe loc, ele se pun la frigider.

Info : Castanele de apă sunt cunoscute din conservele dulci chinezeşti, iar castanele comestibile sunt şi tema multor festivaluri gastronomice, ca de exemplu Sărbătoarea Castanelor de la Velem.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Alegerea mochetei perfecte pentru hotel sau living din perspectiva avantajelor sau dezavantajelor

În general, atunci când cauți mochetă pentru diferite spații, cum ar fi un hotel sau living, alegerea celei potrivite...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -