sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Trufe cu castane şi portocale

Important de Citit

Ingrediente:trufe 1

– 250 g piure de castane

– 50 g zahăr

– 60 g pesmet din biscuiţi

– 2 linguri cacao

– 5 linguri suc proaspăt de portocale

– 2-3 linguri dulceaţă de portocale

– coaja de la o jumătate de portocală

– 1 tabletă de ciocolată rasă

Mod de preparare:

Trufe123Pasul 1 : Piureul de castane se zdrobeşte cu o furculiţă, se adaugă cacao şi coaja de portocale.

Pasul 2 : Pesmetul de bicuiţi se amestecă cu sucul de portocale, se adaugă la piureul de castane. Se frământă bine şi treptat se adaugă şi dulceaţa.

Pasul 3 : Se lasă deoparte pentru 15 minute, timp în care pesmetul se umflă şi se încheagă. După ce a atins consistenţa optimă, se fac bile mici din masa de trufe, iar acestea se trec prin ciocolata rasă. Dacă nu le servim pe loc, ele se pun la frigider.

Info : Castanele de apă sunt cunoscute din conservele dulci chinezeşti, iar castanele comestibile sunt şi tema multor festivaluri gastronomice, ca de exemplu Sărbătoarea Castanelor de la Velem.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -