sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Vițel cu unt condimentat și sparanghel

Important de Citit

Ingrediente:

  • 800 g scăricică de vițel
  • 1 kg sparanghel verde
  • 50 g brânză cu mucegai
  • 100 g unt
  • 1 buc lămâie bio
  • 1 legătură tarhon proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei măsline
  • sare, piper

[the_ad id=”12819″]

Mod de preparare : 

Usturoiul pisat se mixează în ulei de măsline împreună cu coaja rasă de la o lămâie și piper proaspăt măcinat, apoi se freacă bine cu el feliile de carne, câteva ore înainte de a le prăji. Se amestecă untul la temperatura camerei împreună cu brânza cu mucegai și tarhonul mărunțit. Se îndepărtează porțiunea lemnoasă de la sparanghel. Se lasă sparanghelul să fiarbă 5-6 minute în apă cu suc de lămâie și sare. Carnea lăsată la temperatura camerei se sărează și se prăjește pe grătar. După ce este gata, se acoperă cu un capac și se lasă 5 minute să se odihnească. Se servește cu unt condimentat și sparanghel.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Proiect National de Scriere creativă „FANTEZII LITERARE” 2025

La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, se va desfășura, în perioada februarie - iunie 2025, Atelierul de Scriere creativă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -