luni, iulie 22, 2024

17 ciudățenii care ne arată cât de misterioasă este lumea în care trăim

Important de Citit

Lumea în care trăim este minunată, însă Pământul este și el foarte misterios. Descoperirile care se fac zi de zi nu încetează să ne uimească

În acest articol vom scrie câteva mistere ale lumii:

 1. Un eveniment ciudat s-a petrecut în Kentucky, în 1876, când locuitorii au raportat că a plouat cu bucăți de carne. Misterul a rămas neelucidat până în zilele noastre.
 2. În anul 1975, orașul Haicheng, China, a fost evacuat după ce câinii și alte animale afișau un comportament ciudat. La doar câteva ore după evacuare, un cutremur cu o magnitudine de 7,3 a distrus 90% din oraș. A fost prima și ultima dată când un oraș a fost evacuat cu succes înainte de un cutremur devastator.
 3. În anul 1518, un fenomen numit “dansul ciumă”, a lovit orașul Strasbourg, Alsacia. În jur de 400 de oameni s-au adunat și au dansat pe străzile orașului timp de aproximativ o lună. Datorită dansului fără oprire s-au înregistrat și morți, atacuri de cord și extenuarea au fost principalii vinovați.
 4. O motocicletă rară a fost găsită în spatele unui zid de cărămidă în Chicago, în anul 1968. După examinarea atentă a acesteia, s-a ajuns la concluzia că vehiculul fusese făcut în anul 1916. Mulți oameni se întrebau cum de o motocicletă făcută în 1916 ar putea avea mecanismele și caracteristicile care nu au existat în perioada aceea.
 5. Un schelete de 20 cm a fost descoperit într-un oraș din Chile, mulți crezând că este un extraterestru, dar cu toate acestea, cercetătorii au ajuns la concluzia că scheletul este uman.
 6. Hanabiko “Koko” este o gorilă, care în conformitate cu Francine Patterson, antrenorul ei pe termen lung, este capabilă șă înțeleagă mai mult de 1000 de semne bazate pe limbajul semnelor americane și să priceapă aproximativ 2000 de cuvinte din limba engleză.
 7. Peste 90 de avioane comerciale, de la companiile aeriene diferite, au dispărut în ultimile 7 decenii. Una din misterioasele dispariții este zborul 370 al Malaysia Airlines.
 8. Un Boeing 727 a dispărut în 2003 de pe un aeroport din Luanda. Aparatul era imobilizat la sol de mai bine de un an. Nici avionul și nici cei doi suspecți despre care se spune că nu știau să piloteze, nu au fost găsiți.
 9. Un satelit localizat în spațiu în anul 1960, nerevendicat nci de americani, nici de ruși, stârnește numeroase controverse cu privire la originea sa. Acest satelit este numit “Cavalerul negru” iar printe vehiculatele ipoteze privind originea sa sunt cele care îl leagă de o civilizație pământeană apusă și cele care îi conferă o natură extraterestră.
 10. Derek Amato nu avea nicio legătură cu muzica, acesta nu știa să cânte la niciun instrument și nu cunoștea nici elemente de teorie muzicală. După o lovitură puternică la cap, totul se schimbase. Medicii l-au diagnosticat cu o contuzie gravă, în urma căreia a suferit o ușoară pierdere de memorie, iar auzul i s-a redus cu 35%. El începuse să vadă în mintea sa portative cu note muzicale. Când s-a așezat la pian, a început să cânte ca un adevărat profesionist. Acum Derek lansează deja al doilea album și cântă la opt instrumente.
 11. Manuscrisul lui Voynich este un artefact misterios, încă nedescifrat, despre care nu se cunoaște nici autorul și nici data apariției. Aceasta are forma unei cărții ilustrate cu 232 de pagini, textul este scris cu litere și cuvinte neidentificate, fără greșeli, tăieturi sau corecturi, însă, în schimb, desenele sunt executate cu mai puțină strădanie. Acestea reprezintă: plante, oameni, animale și teme astronomice.
 12. Oamenii de știință au descoperit un nou virus, despre care se crede că este cel mai mare de pe Pământ. Acesta este denumit Pandoravirus, cu o mărime de un micrometru, ceea ce înseamnă că este de 10 ori mai mare decât virusurile de pe Terra. Deocamdată acest virus a fost identificat numai pe coasta chiliană și într-un lac din Australia, iar oamenii de știință bănuiesc că provine dintr-un tip celular care nu mai există.
 13. Trupul unei femei a fost descoperit la mai bine de 2000 de ani de la moartea sa. Corpul era acoperit cu un lichid misterios a cărui compoziție nu a fost descifrată până acum. Oamenii de știință spun că acesta este cel mai bine conservat trup din istoria umanității.
 14. Fostul Prim-ministru australian Harold Holt a dispărut în mod misterios în anul 1967, în timp ce înota. Atunci a avut loc una din marile operațiuni de căutare din istoria țării, însă cu toate acestea, corpul său nu a mai fost găsit.
 15. În anul 1973, Charles Hickson și Calvin Parker au declarat că au fost răpiți de extratereștrii în timp ce erau la pescuit. Un lucru important este că unul dintre ei a și trecut testul poligraf.
 16. În superclusterul galactic din care face parte și Calea Lactee există o zonă de focalizare gravitațională în spațiu, încă neînțeleasă de astrofizicieni, denumită “The Great Atractor”, care atrage spre ea Calea Lactee cât și multe alte galaxii din supercluster.
 17. Din luna septembrie până în luna martie, în fiecare zi, după-amiază, un “thundercloud” mare se formează pe cer în Australia. Meteorologii încă nu știu exact ce se află în acea zonă și ce determină producerea acestui fenomen spectaculos.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -