luni, mai 6, 2024

3 reţete de îngheţată cu fructe

Important de Citit

1. Îngheţată de pepene galben şi mangoinghetata-pepene-galben

Ingrediente pentru îngheţată:

– 4 ouă, separând albuşurile de gălbenuşuri
– 100 de grame de zahăr pudră
– 300 ml de frişcă

Ingrediente pentru aroma de mango şi pepene galben

– ½ de pepene galben
– 2 mango

Mod de preparare:

Pentru a prepara compoziţia ce va da aroma îngheţatei, este nevoie să decojeşti şi să tai în bucaţi mici pepenele galben. Decojeşte cele 2 mango şi taie 4 sau 5 felii, restul trebuie tăiat în bucăţi mici. Amestecă într-un bol cele două fructe cu ajutorul unui blender.

Următorul pas este prepararea îngheţatei – trebuie să baţi albuşurile de ou într-un bol mare, până când compoziţia devine densă. Începe să adaugi zahărul pudră în tranşe egale, amestecând constant. Într-un alt bol, bate frişca până se întăreşte. După acest pas, trebuie să amesteci puţin gălbenuşurile de ou şi să încorporezi atent frişca, gălbenuşurile de ou şi albuşurile cu zahăr.

În mod delicat adaugă amestecul de fructe şi feliile tăiate în bucăţi mici. Amestecă atent şi toarnă toată compoziţia într-un vas potrivit pentru congelator. Lasă îngheţata să se răcească peste noapte.

2.Ingheţată cu pepene roşuinghetata-de-mango-si-pepene-rosu

Ingrediente:

– 2 ½ căni de pepene roşu, tăiat şi fără seminţe
– 1 cană cu smântână
– ½ de cană de îndulcitor lichid
– 1 lingură de extract de vanilie

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender şi amestecă pentru 3 – 5 minute, până când compoziţia devine cremoasă. Aşează compoziţia într-o tavă de sticlă sau de metal şi las-o la congelator pentru 30 de minute, după care aceasta trebuie amestecată şi pusă iar la rece. Acest proces trebuie repetat de câteva ori, la interval de 30 de minute, pentru a obţine textura dorită a îngheţatei.

3. Îngheţată cu piersici şi zmeurăinghetata cu piersici si zmeura

Ingrediente:

– 250 de grame de frişcă bătută
– 400 ml de lapte condensat
– ½ de cană de gem de piersici
– ½ de cană de zmeură

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer amestecă frişca bătută cu laptele condensat timp de 3 – 5 minute. Când compoziţia este uniformizată, adaugă cu ajutorul unei spatule gemul de piersici şi zmeură şi amestecă uşor.
Toarnă amestecul pentru îngheţată într-un bol şi acoperă cu folie de plastic. Lasă îngheţata la congelator timp de 4 ore, cel puţin.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -