duminică, aprilie 28, 2024

3 rețete de post gata în 5 minute

Important de Citit

Dacă te-ai hotărât să ții post dar nu știi ce să gătești noi îți propunem 3 rețete gustoase și foarte ușor de pregătit.

Tocăniță de spanactocanita de spanac braila portal

Ingrediente:

  • 100 g spanac
  • puţin ulei de măsline
  • două fire de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 100 g sos de roşii, sare.

Mod de preparare: spanacul se spală bine, se taie grosier, se sotează circa două minute în ulei de măsline, cu ceapă şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă sosul de roşii şi se mai fierbe încă 3 minute, până scade sosul.

Chiftele de dovleceichiftele de dovlecei braila portal

Ingrediente:

  • 200 g dovlecei verzi
  • un căţel de usturoi
  • 30 g pesmet
  • 100 ml smântână vegetală
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare, piper
  • 20 g făină.

Mod de preparare: dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul zdrobit, pesmetul, sarea şi piperul. Se amestecă totul până se leagă. Din această compoziţie se fac forme rotunde care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Firgărui de legume

Platou cu legume la gratar
Platou cu legume la gratar

Ingrediente:

  • 30 g ardei
  • 30 g dovlecei
  • 30 g roşii cherry,
  • 30 g ceapă
  • puţin ulei de măsline
  • busuioc proaspăt
  • sare după gust.

Mod de preparare: legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mari, se înfig pe un băt de frigărui, se condimentează cu sare, se stropesc cu ulei şi, între bucăţi, se prind frunze de busuioc. Frigăruile se pun pe grătar şi se rumenesc pe ambele părţi. Va ieşi un deliciu, gata în 5 minute.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -