sâmbătă, noiembrie 23, 2024

5 sandwich-uri uşor de preparat

Important de Citit

În zilele aglomerate din timpul săptămânii nu acordăm suficient timp unui lucru extrem de important: alimentaţia corectă. Dinamismul vieţii cotidiene nu ne permite să gătim zilnic mâncăruri sănătoase şi de multe ori optăm pentru soluţiile nesănătoase ale restaurantelor de tip fast-food. Reţetele de mai jos conţin ingrediente şi sfaturi care să ne ajute să preparăm rapid mâncăruri gustoase şi bogate în substanţe nutritive.

Club Sandwich

Ingrediente:

Club Sandwich– 100 g salată
– 3 roşii mari
– 4 felii de baicon
– 4 felii de caşcaval
– 1 lingură muştar
– 4 felii pâine toast
– 4 felii subţiri de şuncă de piept de curcan

Se spală şi se usucă frunzele de salată, roşiile se taie rondele, iar baconul se prăjeşte fără grăsime. Apoi se rumenesc feliile de toast, iar fiecare se unge cu muştar. Salata se aşază pe pâine, apoi urmează caşcavalul, roşiile, şunca şi baconul. Feliile de pâine se pun două câte două, una peste alta. Sandvişurile se prind între ele cu scobitori, apoi se taie în diagonală.

 

Panini cu şuncă, caşcaval şi roşii

Ingrediente:

Panini– 8 felii de pâine
– 3 linguri unt nesărat
– 24 felii subţiri de caşcaval
– 4 rondele mari de roşiipanini_braila-portal
– 4-8 felii de şuncă ţărănească
– sare
– piper

Se preîncălzesc feliile de pâine într-o tigaie, la flacără medie. Dacă sunt deja uşor rumenite, se ung cu unt. Se prăjeşte fiecare felie de sandviş cu faţa unsă cu unt în jos, apoi se întorc şi se aşază deasupra două felii de caşcaval, două de şuncă şi două de roşii. Se sărează şi se piperează.

Chiflă cu ou şi bacon

Ingrediente:

Chiflă cu ou şi bacon– 1 chiflă
– 2 felii de bacon
– 1 ou
– 2 felii de caşcaval

Se taie chifla în două şi se introduce o felie de caşcaval între cele două părţi. Baconul se prăjeşte la foc mediu într-o tigaie, focul se dă mai încet, iar în tigaie se introduce oul, care se prăjeşte până ce se face albuşul, dar gălbenuşul se lasă moale. Oul se aşază peste chiflă, se adaugă şi baconul, apoi se acoperă cu capacul chiflei.

Baghetă cu ton

Ingrediente:

Baghetă cu ton– 1 baghetă
– 1 conservă ton în ulei de măsline
– 1 dl iaurt
– 2 roşii
– 4 frunze de salată
– jumătate de castravete
– jumătate de ardei roşu
– jumătate de ceapă roşie

Se taie roşiile, castravetele, ceapa şi ardeiul după gust, apoi se amestecă cu ton şi iaurt. Pe bagheta tăiată pe lungime se aşază frunzele de salată, apoi restul ingredientelor.

Wrap cu somon şi cremă de brânză

Ingrediente:

Wrap cu somon şi cremă de brânză– 1 lipie
– 100 g cremă brânză
– 1 lingură pătrunjel verde mărunţit
– castravete tăiat felii subţiri
– un sfert de ceaşcă ceapă roşie tăiată mărunt
– 3 felii de somon afumat
– sare
– piper

Se unge lipia cu cremă de brânză, se presară o lingură de pătrunjel, apoi sare şi piper. Se pun şi feliile de somon afumat. Ceapa şi castravetele mărunţite şi amestecate în prealabil, se adaugă peste somon. După ce s-a pus toată umplutura, lipia se rulează strâns în folie de aluminiu. Se ţine în frigider 2-5 ore, înainte de a se servi.

[the_ad id=”11308″]

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -