În zilele aglomerate din timpul săptămânii nu acordăm suficient timp unui lucru extrem de important: alimentaţia corectă. Dinamismul vieţii cotidiene nu ne permite să gătim zilnic mâncăruri sănătoase şi de multe ori optăm pentru soluţiile nesănătoase ale restaurantelor de tip fast-food. Reţetele de mai jos conţin ingrediente şi sfaturi care să ne ajute să preparăm rapid mâncăruri gustoase şi bogate în substanţe nutritive.
Se preîncălzesc feliile de pâine într-o tigaie, la flacără medie. Dacă sunt deja uşor rumenite, se ung cu unt. Se prăjeşte fiecare felie de sandviş cu faţa unsă cu unt în jos, apoi se întorc şi se aşază deasupra două felii de caşcaval, două de şuncă şi două de roşii. Se sărează şi se piperează.
Se taie chifla în două şi se introduce o felie de caşcaval între cele două părţi. Baconul se prăjeşte la foc mediu într-o tigaie, focul se dă mai încet, iar în tigaie se introduce oul, care se prăjeşte până ce se face albuşul, dar gălbenuşul se lasă moale. Oul se aşază peste chiflă, se adaugă şi baconul, apoi se acoperă cu capacul chiflei.
Se taie roşiile, castravetele, ceapa şi ardeiul după gust, apoi se amestecă cu ton şi iaurt. Pe bagheta tăiată pe lungime se aşază frunzele de salată, apoi restul ingredientelor.
Se unge lipia cu cremă de brânză, se presară o lingură de pătrunjel, apoi sare şi piper. Se pun şi feliile de somon afumat. Ceapa şi castravetele mărunţite şi amestecate în prealabil, se adaugă peste somon. După ce s-a pus toată umplutura, lipia se rulează strâns în folie de aluminiu. Se ţine în frigider 2-5 ore, înainte de a se servi.
[the_ad id=”11308″]