Cremă de zahăr ars
Azi vă propunem preacunoscutul desert! Sperăm să vă placă și să vă iasă întocmai!
- 1 l lapte
- 8 ouă
- 2 căni de zahăr
- esențe după plac
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se caramelizează o cană de zahăr într-un vas, în același vas în care se va găti în continuare crema. Când zahărul s-a caramelizat, se întinde bine pe marginile și fundul vasului.
Pasul 2 : Într-un bol se sparg ouăle de coajă, se amestecă dar nu se bat și împreună cu laptele și esențele se trec printr-o strecurătoare pentru a se omogeniza foarte bine și pentru a da o consistență pufoasă desertului. Se adaugă a doua cană de zahăr și se amestecă până se dizolvă.
Pasul 3 : Se toarnă compoziția în vasul tapat cu caramel și se dă la cuptor pentru aproximativ o oră. Când s-a răcit se poate servi.
Poftă bună!