Dacă te-ai hotărât să ții post dar nu știi ce să gătești noi îți propunem 3 rețete gustoase și foarte ușor de pregătit.
Ingrediente:
- 100 g spanac
- puţin ulei de măsline
- două fire de ceapă verde
- un cățel de usturoi
- 100 g sos de roşii, sare.
Mod de preparare: spanacul se spală bine, se taie grosier, se sotează circa două minute în ulei de măsline, cu ceapă şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă sosul de roşii şi se mai fierbe încă 3 minute, până scade sosul.
Ingrediente:
- 200 g dovlecei verzi
- un căţel de usturoi
- 30 g pesmet
- 100 ml smântână vegetală
- câteva fire de pătrunjel
- sare, piper
- 20 g făină.
Mod de preparare: dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul zdrobit, pesmetul, sarea şi piperul. Se amestecă totul până se leagă. Din această compoziţie se fac forme rotunde care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Firgărui de legume
Ingrediente:
- 30 g ardei
- 30 g dovlecei
- 30 g roşii cherry,
- 30 g ceapă
- puţin ulei de măsline
- busuioc proaspăt
- sare după gust.
Mod de preparare: legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mari, se înfig pe un băt de frigărui, se condimentează cu sare, se stropesc cu ulei şi, între bucăţi, se prind frunze de busuioc. Frigăruile se pun pe grătar şi se rumenesc pe ambele părţi. Va ieşi un deliciu, gata în 5 minute.
Poftă bună!