marți, mai 14, 2024

Nu știi ce să mai gătești? Rețeta aceasta ai încercat-o?

Important de Citit

Pentru persoanele care preferă mesele în familie, pregătite în casă și cărora le place foarte mult să gătescă le propunem o rețetă ușor de preparat din câteva ingrediente, dar extrem de gustoasă.

Cartofi la cuptor umpluți cu brânză

Ingrediente :

  • 8 cartofi medii (sau mai mulți în funcție de porții)

Umplturura :

  • 150 g brânză telemea
  • 1 ou
  • 50 g mușchi de porc
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • sare și piper după gust

Mod de preparare :

Pasul 1 : Cartofii se spală și se freacă cu un burete aspru sau se curăță de coajă . Cu o furculiță se înțeapă de jur împrejur, se ung cu ulei și se pun într-o tavă tapetată cu coală de copt. Se coc la cuptor 50-60 de minute. Se testează cu o furculiță și sunt gata când aceasta intră ușor în ei.

Pasul 2 : Li se taie căpăcelele, se scobesc de miez, dar totuși nu se subțiază mult peretele cartofului iar miezul se pune într-un castron și se pasează. 

Pasul 3 : Se pune într-o tigaie restul de ulei rămas, se adaugă mușchiul tăiat cubulețe și se prăjește 2-3 minute. Mușchiul se adaugă în vasul cu cartof pasat iar în continuare în tigaie se călește ceapa. După ce s-a răcorit 2 min se adaugă și ceapa în același vas, peste care se adaugă un ou, sare, piper și brânză telemea rasă. Se amestecă toata compoziția foarte bine.

Pasul 4 : Cartofii scobiți se umplu cu această compoziție și se mai pun o dată la cuptor pentru 15-20 de minute. 

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Creionăm Viitorul și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila au lansat concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic Colectează separat, frate!”

Creionăm Viitorul și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila au lansat concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -