Serviciile bune de hidroizolatii sunt destul de greu de gasit, experienta fiind un cuvant cheie in acest caz. Si pe o piata in care firmele se deschid si inchid extrem de rapid, este dificil ca o firma si muncitorii sai sa poata acumula suficient de multa experienta pentru a face fata in orice situatie, la orice lucrare. In plus, ele trebuie sa detina si echipamentele necesare, dar si un portofoliu bun, daca vor sa convinga orice tip de clienti. Si cum portofoliul nu vine in timp scurt si fara echipamente, acestea urca pe primul loc.
Din fericire, nu este nici imposibil sa gasesti o firma buna, mai ales pentru cei care locuiesc in Bucuresti. Hidroizolatii Conduraru este una dintre cele mai mari firme din tara, are o experienta de 15 ani pe piata si numeroase proiecte realizate cu succes, atat in regim civil (case, apartamente si cladiri de afaceri), cat si industrial (poduri, tuneluri, parcari subterane, etc). Nu in ultimul rand, gama vasta de servicii propuse ofera beneficiarilor posibilitatea de a avea de unde alege, indiferent daca doresc o hidroizolatie pentru o cladire de locuit sau pentru o constructie publica, mult mai mare.
Hidroizolatia acoperisurilor
Cum cladirile intra in contact cu apa in special la nivelul acoperisului, acestea trebuie sa fie in mod necesar protejate. Infiltrarile de apa pot fi extrem de periculoase si, chiar daca o hidroizolatie este o investitie in plus, nici nu ar trebui sa se puna problema in legatura cu utilitatea ei.
In mod normal, Conduraru Grup lucreaza cu membrana bituminoasa pentru a proteja suprafetele impotriva apei. Acesta este un material mai simplu si mai ieftin, dar foarte eficient daca este montat de cine trebuie. In plus, el poate sa fie pus in sistem monostrat, dar si dublu strat, pentru a oferi un nivel in plus de protectie.
Hidroizolatia teraselor
Aici lucrurile se mai complica un pic, pentru ca terasele sunt diferite in functie de utilizarea lor. Dar, chiar si asa, nu apare nimic din ceea ce o firma buna nu poate face.
Asadar, pentru terasele necirculabile se folosesc mai putin straturi de protectie (tocmai pentru ca ele nu sunt in pericol de a fi distruse de pasii oamenilor care trec pe ele). Ca materiale, sunt folosite hidroizolatii PVC, dar si cele din membrana bituminoasa (primele sunt pentru terasele cu suport din tabla, cele din urma pentru suportul din beton). Pentru terasele circulabile, la suprafata se adauga si un strat de pavele sau alte materiale pe care se poate circula si care protejeaza hidroizolatia, dar si termoizolatia, daca exista si aceasta.
Hidroizolatia verde
Acest sistem este unul mai nou si este ales in special de firme care vor sa isi infrumuseteze terasa circulabila si sa ii adauge un pic de personalitate (dar poate fi facut si acasa, daca exista destul spatiu). Pana la un punct, vorbim despre un proces de hidroizolatie si termoizolatie clasica, dar, la suprafata, mai sunt adaugate cateva straturi pentru sustinerea unui ultim strat de vegetatie. Poate sa fie vorba despre plante (flori, in general) sau despre simplu gazon, pot fi realizate chiar si mici terenuri de golf sau de tenis, asa ca sistemul este unul polivalent. Este insa si ceva mai scump, pentru ca straturile intermediare sunt din materiale care nu permit apei provenite din udarea plantelor sa treaca de ele.
Hidroizolatii poduri, parcari, viaducte…
Daca o casa sau un bloc mai pot rezista fara o hidroizolatie de calitate superioara, nu acelasi lucru se poate spune si despre o constructie care ajuta la circulatia a mii de persoane in fiecare zi. Podurile, parcarile sau tunelurile sunt constructii exacte si orice fisura poate sa aiba consecinte dintre cele mai grave. De aceea, ele trebuie sa fie hidroizolate cu cea mai mare atentie si cu cele mai bune materiale. Abia aici o firma si angajatii ei isi arata cu adevarat maiestria si realizeaza lucrari care merita sa fie puse la portofoliu, pentru ca sunt de anvergura si rezultatele sunt impresionante.
Hidroizolatii pentru bazine
Uneori apa trebuie sa fie tinuta si in interiorul unei constructii si acesta este cazul si aici. Bazinele, iazurile sau gropile de stocare trebuie sa fie bine izolate pentru a nu scapa apa. La fel se intampla si cu piscinele. Asadar, si aici este nevoie de o lucrare de hidroizolatie, care se realizeaza cam in acelasi mod. Exista totusi si diferente, pentru ca, in locul unei membrane bituminoase, este folosita una din cauciuc. De asemenea, in aceasta situatie serviciile de termoizolatie nu mai sunt necesare, insa acest lucru era usor de intuit.