Ingrediente :
. 1 kg rasol de vită
. 200 gr măsline negre
. 2 cepe roșii
. 3 căței de usturoi
. 1 ardei verde și un ardei roșu
. 200 ml vin roșu
. 2-3 ardei chili proaspeți
. 1 linguriță chimion
. 2 linguri ulei de măsline
. Sare
. Piper
Mod de preparare :
Se înjumătățesc cepele roșii, se taie și se călesc. Se adaugă usturoiul, chimionul, sarea, piperul și la final rasolul de vită tăiat fâșii. Se așează într-o tavă termorezistentă, se toarnă vinul roșu peste amestec, se adaugă 2-3 ardei chili și se acoperă. Se pune la cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 1,5 ore. La final, se adaugă ardeii tăiați fâșii și măslinele și se continuă coacerea până ce carnea este fragedă.