miercuri, mai 15, 2024

Desert de cafea cu mascarpone

Important de Citit

Ingrediente:Desert de cafea cu mascarpone 3

125 g ciocolată de gătit

250 g mascarpone

100 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

4 ouă

2,5 dl cafea neagră

3 foi de gelatină

Mod de preparare :

Pasul 1 – pentru prepararea spumeii de ciocolată, baza desertului, se freacă gălbenuşul a 2 ouă cu 80 g zahăr pudră, apoi se adaugă ciocolata topită.

Pasul 2 – Albuşurile se bat spumă şi sunt încorporate în ciocolata cu gălbenuşuri. Spuma de ciocolată se împarte în pahare, care apoi se lasă la frigider până se încheagă.

Pasul 3 – Pentru crema de mascarpone, aceasta se amestecă cu zahărul vanilat şi se bate spumă din albuşul a 2 ouă. Aceasta se încorporează cu grijă în mascarpone şi se pune la frigider.

Pasul 4 – Din cafea se face jeleu. Cafeaua fierbinte se amestecă cu zahărul rămas şi cu foile de gelatină înmuiate în prealabil. Se răceşte la temperatura camerei.

Pasul 5 – Când jeleul s-a răcit, se scot paharele din frigider şi se continuă nivelarea cu cremă de mascarpone. Apoi se adaugă jeleul de cafea iar paharele se pun înapoi la  frigider.

Sfat : Desertul se poate servi cu diferite fructe. Pofta bună !

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Creionăm Viitorul și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila au lansat concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic Colectează separat, frate!”

Creionăm Viitorul și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila au lansat concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -