luni, iunie 24, 2024

Monitor fără dureri de cap !

Important de Citit

Majoritatea dintre dumneavoastră nu au apucat monitoarele cu tub catodic monocrom, CGA sau chiar VGA. După câteva ore simţeai nevoia unei aspirine din cauza baleajului pe verticală al cadrelor. Dacă te întorci acasă după opt ore de muncă năucit de clipitul imaginii este ceea ce specialiştii numesc efectul de flicker. BenQ vine pe piaţă în întâmpinarea problemei cu modelul BL 2411 care zice că ne-ar scăpa de durerile de cap şi de nesuferita clipoceală. Pentru asta a fost făcut, pentru muncă,pentru cei care stau toată ziua cu ochii în ecran.

BenQ BL2411PT 24-inch Widescreen LCD Monitor-l-braila portal 1Numitul BenQ BL 2411 are o diagonală de 24 de inci şi tocmai de aceea se recomandă instalarea lui la aproximativ 1m şi 20 cm, pentru a cuprinde uşor toată imaginea cu privirea. Inutil de spus că nu are nevoie de nici un artificiu de instalare la un PC cu sistem de operare Windows 7 . Dimpotrivă primeşti şi un upgrade de rezoluţie: 1.920 x 1.200 de pixeli. Acest lucru se întâmplă şi datorită faptului că BL 2411 are un raport de aspect de 16:10, nu de 16:9, cel comun pentru filme.

Ca să te convingi că ai scăpat de clipoceală, scoate smartphone-ul şi începe să filmezi ecranul. Te convingi de lipsa clipitului dacă vezi doar imaginea fără clipoceală, iar după program ochii sunt cât de cât odihniţi iar durerea de cap este absentă.

BenQ BL 2411 vine cu un meniu extrem de simplu de accesat cu ajutorul a şase butoane tactile (unul este de ON-OFF) pe care le găseşti în dreapta jos. Din meniuri poţi selecta o mulţime de funcţii printre care şi cea de detectare a prezenţei. Dacă îl activezi, monitorul va trece în stand-by imediat ce ai plecat din faţa lui, pentru conservarea energiei. BL 2411 nu are un design plăcut, poate chiar colţuros şi voluminos, dar poate fi reglat pe înălţime şi rotit pe orizontală şi în jurul axei sale după pofta inimii. Cât despre calitatea imaginii nu sunt reproşuri. Se comportă la fel de bine fie că e vorba de aplicaţii office cât şi la filme sau browsing.benq2411 braila portal 2

Este recomandat oricui petrece mult timp la computer. Ultimul argument pozitiv este conectica. BL 2411 se poate cupla prin D-Sub, HDMI, dar şi DVI, conector uitat parcă de mulţi producători în ziua de azi.

 

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -