Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei în special pentru copii care trebuie hrăniţi bine dimineaţa ca să fie pregătiţi de şcoală.
Dacă în familia ta se consumă des lapte cu cereale îţi propun o modalitate de a prepara chiar tu cerealele acasă astfel ai posibilitatea de a şti exact că ceea ce mănânci este sănătos.
Ingrediente :
1 cană de fulgi de ovăz
2 linguri seminţe chia
1/2 linguriţă scorţişoară
1/4 linguriţă nucşoară
2 linguri miere
1 lingura ulei de palmier/cocos/struguri
Preparare:
Pasul 1: Încălzeşte cuptorul la aproximativ 200 de grade.
Pasul 2: Tapetează o tavă cu coală de copt pe care o stropeşti cu puţin ulei de măsline sau spray de gătit.
Pasul 3: Pune toate ingredientele într-un vas şi se amestecă până ce sunt acoperite de miere şi ulei.
Pasul 4: Întinde compoziţia pe tavă şi las-o la cuptor pentru 20 de minute.
Înainte de a se consuma se lasă la răcit până ce ovăzul devine crocant.
Poţi combina şi alte ingrediente în funcţie de gusturi: seminţe de chia, floarea-soarelui, migdale, muguri de pin,etc.
Astfel preparăm cereale de casă,sănătoase fără conservanţi şi alte chimicale.
Dezavantajul este că se prepară această compoziţie pentru fiecare masă, dar merită efortul.