Ingrediente:
– 200 g fasole
– 3 frunze de dafin
– 3-4 linguriţe condimente mixte
– 1/2 lingură piper
– 150 g cârnaţi afumaţi
– făină
– boia
– ulei
– 1 pahar mic de smântână
– muştar
– pătrunjel
Mod de preparare:
Cu o seară înainte se înmoaie fasolea în apă, iar a doua zi se pune la gătit în doi litri de apă, cu frunze de dafin şi piper. Cârnaţii tăiaţi rondele se adaugă doar când fasolea este pe jumătate înmuiată. Până ce fasolea fierbe, se pregăteşte rântaşul. Se amestecă uleiul cu 2 linguri de făină, 1 linguriţă de boia şi puţină apă. Se prepară şi o lingură de smântână cu o lingură de făină , apoi se adaugă la rântaş, după care întreg amestecul se adaugă în supă. Pătrunjelul se taie mărunt şi se lasă să fiarbă împreună cu supa.
Opţional : Se adaugă jumătate de linguriţă de muştar, înainte de a se servi.