De multe ori te-ai întrebat cum să alegi nuanţa potrivită, cât timp trebuie să stai cu vopseaua pe păr sau ce să faci atuncci când nu ai obţinut rezultatul pe care ţi-l doreai?
Găseşti mai jos diverse sfaturi de la specialişti pentru a-ţi fi mai uşor să arăţi întotdeauna nemaipomenit şi să eviţi pe cât posibil greşelile.
Cum să te pregăteşti?
Dacă este pentru prima dată când îţi vopseşti părul poţi începe prin a compara şi analiza nuanţele de păr ale persoanelor care au aceeaşi nuanţă de ten ca şi tine. De menţionat că nu trebuie omis faptul că toţi suntem diferiţi şi avem caracteristici importante cum ar fi ten, culoare ochi, forma feţei şi a tunsorii care pot schimba total aspectul, culoarea aleasă fiind aceeaşi.
Atunci când alegi nuanţa, trebuie să ţii cont că în cazul vopsirii părului contrastele nu se atrag, ci se neutralizează reciproc. Ca să fii sigură că vei obţine rezultatul dorit, verifică întotdeauna nuanţele prezentate pe spatele cutiei de vopsea. Acestea te ajută să vezi nuanţa finală, în funcţie de nuanţa de păr de la care porneşti. Regula este simplă: nuanţa de pe cutie + nuanţa ta actuală = rezultatul final.
Caută o nuanţă care să se potrivească cu tenul şi cu ochii tăi:
Ten: măsliniu, închis (bronzat), rose
Ochi: căprui, albaştri, verzi
Nuanţe recomandate: blond deschis, blond auriu
Ten: mediu spre închis
Ochi: căprui închis, căprui deschis
Nuanţe recomandate: şaten închis, castaniu
Ten : deschis la culoare, posibil cu pistrui
Ochi : căprui, verzi, albăstrui-turquoise
Nuanţe recomandate: roşcat, castaniu
Tips: Înainte de aplicarea vopselei, dă-te pe marginile feţei ce pot avea contact cu vopseaua, cu o cremă hidratantă. Acesta va fi ca o peliculă protectoare şi nu va lăsa pete de vopsea puternic vizibile pe piele şi greu de îndepărtat.
Când nu eşti hotărâtă dacă să îţi schimbi culoarea părului trebuie să nu uiţi că implicit îţi vei schimba şi produsele de make-up.
Un început sănătos pentru părul tău ?
Pentru a obţine o culoare uniformă este important să te vopseşti la câteva zile de când ţi-ai spălat părul. Uleiul natural al scalpului are rolul de a-ţi proteja pielea capului împotriva reacţiilor chimice, ajutând la fixarea culorii.
Adevărata provocare apare în momentul în care încerci să-ţi păstrezi aceeaşi culoare odată cu trecerea timpului.