sâmbătă, aprilie 27, 2024

Usturoiul și tensiunea arterială

Important de Citit

Usturoiul și tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, este considerată una dintre cele mai frecvente afecțiuni de sănătate în culturile occidentale. Tensiunea arterială tinde să crească în mod natural odată cu vârsta, aproximativ 25-30% dintre adulții suferă de această afecțiune. În plus, s-a sugerat că 7 milioane de decese pe an pot fi atribuite unor astfel de probleme.

Nu e de mirare atunci că atât de mulți dintre noi caută o modalitate simplă și eficientă de a ne reduce tensiunea arterială; dar usturoiul este soluția aceea?

Beneficiile usturoiului pentru sistemul cardiovascular

Usturoiul a fost folosit ca medicament de mii de ani. Documentele istorice demonstrează utilizarea usturoiului în medicina chineză acum 3000 de ani și popularitatea sa printre egiptenii antici, greci și romani. Persistența sa ca remediu popular până în prezent sugerează beneficii semnificative. Dar ce arată cercetările științifice?

Tensiune arterială

Se crede că usturoiul ajută la scăderea tensiunii arteriale și, prin urmare, poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Un sondaj interesant din India a cerut participanților să-și înregistreze dieta pe o perioadă lungă de timp. După aceea, fiecare voluntar a avut tensiunea arterială evaluată și s-au căutat legături între valorile tensiunii arteriale și dietă. Experții care au efectuat sondajul au remarcat că „subiecții cu tensiune arterială în partea inferioară consumă mai mult usturoi în dieta lor”.

Deși acest lucru este departe de a fi concludent, un prim indiciu că usturoiul poate ajuta într-adevăr la controlul hipertensiunii. Din fericire, usturoiul este atât de cunoscut pentru beneficiile sale reputate pentru sistemul circulator, încât mult mai multe studii au extins cunoștințele noastre.

Un astfel de studiu a avut loc la pacienți cu hipertensiune arterială, cărora li sa prescris fie un supliment de usturoi, fie un comprimat placebo cu aspect identic pentru o perioadă de 12 săptămâni.

Evaluările regulate ale sănătății au fost efectuate în perioada de studiu, grupul cu usturoi întâmpinând diferențe „semnificative”. S-a remarcat că tensiunea arterială a scăzut și că nivelul de colesterol s-a redus și la acei pacienți care iau usturoi, îmbunătățirile crescând în timp. În schimb, grupul placebo nu a observat modificări semnificative.

Alte studii au găsit rezultate similare. În altă parte, un grup de cincizeci de voluntari care nu au răspuns la alte tratamente pentru tensiune arterială au oferit fie 960 mg de extract de usturoi învechit pe zi, fie un placebo. După o perioadă de tratament de 12 săptămâni, s-a observat că tensiunea arterială a scăzut în medie cu 10,2 mmHg. Impacturile au fost cele mai mari în rândul persoanelor cu cea mai mare tensiune arterială inițială. Cercetătorii au subliniat, de asemenea, că extractul de usturoi a fost bine tolerat, fără efecte secundare majore.

S-a remarcat, de asemenea, cât de repede se pot arăta aceste efecte pozitive. O analiză a oferit voluntarilor o doză destul de mare de 2400 mg în timp ce făceau măsurători ale tensiunii arteriale în mod obișnuit pe parcursul zilei. S-a remarcat că impactul usturoiului pare să atingă apogeul la doar 5 ore de la consum. Acest impact benefic continuând cel puțin 14 ore după aceea.

Acestea sunt doar o mână minusculă dintre zecile de studii similare efectuate în ultimele decenii. Care demonstrează un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale ca urmare a consumului de usturoi fie în dietă, fie sub formă de suplimente.

Cu toate acestea, aceasta este departe de întreaga poveste. Sistemul circulator uman este complex și cu mai multe fațete, cu o gamă largă de factori având un impact. Un astfel de exemplu este colesterolul…

Demenţă

În timp ce cel mai celebru beneficiu pentru sănătate al usturoiului pare să se concentreze pe capacitatea sa de a menține tensiunea arterială. În limite rezonabile există un alt beneficiu surprinzător demn de discutat. Factorii de risc cardiovascular, inclusiv hipertensiunea, cresc riscul de demență, conform cercetărilor oamenilor de știință.

Usturoiul controlează eficient astfel de elemente, deci o dietă bogată în usturoi sau un supliment de usturoi poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta Alzheimer sau alte forme de demență.

Mulți experți cred că radicalii liberi sunt vinovați în parte pentru declinul legat de vârstă, adică demența. Studiile repetate sugerează că antioxidanții pot ajuta la protejarea organismului împotriva acestor daune și, prin urmare, pot fi terapeutic benefici.

Unul dintre cei mai cunoscuți antioxidanți naturali este vitamina E. Așa că este interesant de subliniat un alt studiu care a oferit suplimente de usturoi unui grup de voluntari cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani. După cum era de așteptat, mulți factori majori de risc pentru bolile cardiace s-au redus. Experții au remarcat, de asemenea, că usturoiul „a crescut semnificativ concentrația de vitamina E”. În total, există o mulțime de dovezi care evidențiază numeroasele beneficii potențiale pe care le oferă usturoiul în reducerea tensiunii arteriale excesive, a colesterolului și a elasticității aortei. Procedând astfel, riscul de ateroscleroză și, ca urmare, de complicații cardiovasculare grave poate scădea semnificativ.

Cum să luați usturoi pentru tensiunea arterială

Usturoiul există într-o gamă uluitoare de diferite formate. Doar câteva dintre acestea includ usturoiul crud, usturoiul fiert, usturoiul copt, pudra de usturoi și extractul de usturoi învechit. În timp ce beneficiile pentru sănătate ale usturoiului sunt destul de bine stabilite, rămân întrebări cu privire la cel mai eficient tip de usturoi pentru o sănătate optimă.

Un astfel de studiu a urmărit să evalueze orice impact negativ potențial asupra sănătății ale diferitelor soiuri de usturoi, care altfel ar putea compensa beneficiile experimentate altfel. Probabil cea mai mare îngrijorare aici este că unele forme de usturoi pot duce la inflamarea mucoasei intestinale („mucoasa”). O varietate de preparate diferite au fost furnizate voluntarilor înainte ca un endoscop să fie folosit pentru a verifica reacțiile. În mod interesant, au descoperit că usturoiul crud a cauzat „daune grave, inclusiv eroziune”, în timp ce extractul de usturoi învechit „nu a provocat niciun efect nedorit”.

Atunci când se iau în considerare doze mari de usturoi, poate fi înțelept să se ia în considerare un supliment. Pentru a evita iritarea, persoanele cu un tract digestiv sensibil ar trebui să se concentreze asupra extractului de usturoi îmbătrânit.

Un alt studiu a comparat modul de procesare cu beneficiul de sănătate. Un grup de 50 de voluntari au primit usturoi proaspăt pe care li sa cerut fie să-l ia întreg, fie să-l mestece înainte de a-l înghiți. După două luni, fiecare voluntar a fost evaluat pentru impactul asupra sănătății lor. Experții în cauză au descoperit că „usturoiul nedeteriorat” nu a avut niciun efect, în timp ce usturoiul care a fost mestecat a redus atât nivelul colesterolului, cât și tensiunea arterială. Acest lucru sugerează că usturoiul ar trebui într-un fel să fie „zdrobit” sau procesat pentru a permite ingredientelor benefice să aibă un impact maxim.

În cele din urmă, studiile au căutat să stabilească volumul exact de usturoi necesar pentru efecte benefice.

Studiul a administrat participanților 240 mg, 480 mg sau 960 mg de usturoi învechit pe zi timp de 12 săptămâni. Tensiunea arterială sistolică a scăzut semnificativ în cele două doze mai mari, dar doza mai mică nu a prezentat diferențe semnificative față de placebo.. Acest studiu sugerează că o doză de cel puțin 480 mg pe zi este necesară pentru a vedea efectele pozitive.

Usturoiul și tensiunea arterială

Este interesant de observat că impactul usturoiului variază în funcție de condițiile întâlnite în organism. Studiile arată că efectele pozitive semnificative ale intervențiilor sunt observate la persoanele cu hipertensiune arterială sau niveluri de colesterol ridicate, dar nu la voluntarii cu sânge normal. Acesta este un semn pozitiv, deoarece sugerează că administrarea de usturoi nu va duce la „supracompensare”. Tensiunea arterială fiind forțată prea scăzută dacă se consumă doze mai mari.

Rețineți că cele mai multe studii științifice până în prezent au folosit „extract de usturoi” sau „pulbere de usturoi”, care este mult mai puternic decât usturoiul crud tradițional. S-a sugerat, de exemplu, că 900 mg de usturoi praf este echivalent cu aproximativ 2.700 g de usturoi proaspăt.

Dacă doriți să luați usturoi pentru tensiunea arterială și pentru sănătatea circulației generale. Majoritatea studiilor care au arătat efecte pozitive au folosit 500-1000 mg de pudră de usturoi pe zi. Din cauza concentrației pudrei de usturoi, consumul exclusiv de usturoi proaspăt ar fi dificil pentru a atinge aceste niveluri.

Dovezile actuale sugerează că luarea usturoiului sub formă de supliment poate fi deosebit de benefică, deoarece procesarea pare să aibă un impact pozitiv asupra rezultatelor.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -