Ingrediente:
- 2,5 kg vinete
- 700 g ardei gras
- 300 g ceapă albă
- 150 g usturoi
- 100 g ardei iute
- 400 g frunze de ţelină
- 200 ml ulei
- 400 ml oţet
- 2 linguri sare
- 2 linguri zahăr
Mod de prepare:
Pasul 1: Taie vinetele rondele groase pe care le rumeneşti în ulei, pe amble părţi. După ce se răcesc se taie cubuleţe foarte mici.
Pasul 2: Se piseaza usturoiul (la blender dacă se poate) şi se adaugă peste vinete. Se toacă micuţ frunzele de ţelină, ceapa, ardeiul.
Pasul 3: Se amestecă toate legumele într-un bol peste care se adaugă oţet, ulei, sare şi zahăr.
Pasul 4: Salata se poate mânca proaspătă sau se pune în borcane şi se poate depozita la frigider timp de 2-3 luni.
Poftă buna!