Ingrediente:
- 8-10 ouă
- 20 ml ulei (sau unt)
- 200 ml apă
- 500g făină
- salam/şuncă
- brânză/caşcaval
- ciuperci
- măsline
- castraveţi
- roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1: Începem prin a prepara blatul. Într-un bol se bat 4-5 ouă, adăugându-se uleiul, un praf de sare şi se amestecă foarte bine. Se adaugă apă şi fâină, pe rând, puţin câte puţin amesecându-se continuu. Coca obţinută trebuie să fie moale, când o răsturnăm în tavă aproape să se întindă singură. Pentru ca blatul să crească secretul este să adăugăm cât mai multe ouă şi să frământăm (5-10 min) bine de tot folosind un tel sau furculiţa.
Pasul 2: Se tapetează tava cu coală de copt, se toarnă blatul, se întinde bine, uniform, şi se pune la cuptor pentru 10-15 minute. Dacă nu coaceţi blatul înainte şi îl daţi la cuptor acoperit cu toate ingredientele pe deasupra se va rumeni prea mult iar centrul blatului va rămâne crud.
Pasul 3: Se rade bânza/caşcavalul, se taie salamul/şunca cubuleţe, se feliază roşiile, castraveţii, se taie şi se fierb ciupercile dacă sunt proaspete iar daca sunt la borcan doar se spală.
Pasul 4: După ce s-a copt în prealabil blatul, se adaugă ingredientele în ce ordine doriţi. Se bat restul de ouă (cât mai multe ca să acopere bine toată pizza) cu puţin piper şi se toarnă integral. Se pune la cuptor pentru 30 de minute.
Poftă bună!