sâmbătă, mai 18, 2024

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc

Important de Citit

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila şi Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi, la membrii unui grup infracţional organizat specializat în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 213,25 de grame de cannabinoizi sintetici, 3 autoturisme, 600 de euro, 7 unităţi XBOX şi 6 televizoare LCD.

20 de persoane au fost depistate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi ulterior la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Brăila, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.

Patru brăileni, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, iar împotriva unui gălăţean de 24 de ani, procurorul a dispus instituirea măsurii controlului judiciar.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013- 2015, membrii grupului infracţional organizat ar fi comercializat, pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi droguri de risc şi mare risc,  pe care le-ar fi primit din străinătate, prin colete poştale.

La activităţi au participat poliţişti ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc.

 

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -