luni, octombrie 7, 2024

Primul televizor transparent din lume produs în serie

Important de Citit

Compania chineză de electronice Xiaomi a dezvăluit televizorul transparent Mi TV LUX, care afișează imagini care par a fi „plutitoare în aer”. Proiectat ca fiind primul din lume, Mi TV LUX are un afișaj transparent de la margine la margine, lăsând ceea ce arată ca un simplu ecran de sticlă, permițând spectatorilor să vadă în partea cealaltă.

Calitatea televizorului, asemănătoare sticlei, este posibilă datorită utilizării tehnologiei transparente a diodei emițătoare de lumină organică (OLED).

Spre deosebire de LED-urile obișnuite din televizoare, care sunt folosite pentru a aprinde un ecran LCD, pixelii unui televizor OLED se auto-luminează, eliminând necesitatea iluminării de fundal. Aceasta înseamnă că, în timp ce televizoarele convenționale necesită un panou din spate pentru a-și conține unitățile de procesare, aceste elemente sunt integrate în suportul de bază al Mi TV LUX.

Ecranul dreptunghiular al televizorului măsoară 55 inch, cu o lățime „ultra-subțire” de aproximativ 5,7 milimetri. Ecranul este capabil să afișeze 1,07 miliarde de combinații de culori. Potrivit producătorului de electronice, este primul producător de televizoare OLED transparente din lume.

Televizorul transparent Xiaomi va fi lansat în China la un cost de aproximativ 5.500 GBP (49.999 RMB) și va fi disponibil pentru cumpărare pe 16 august. Multe companii de electronice au dezvoltat diferite modele care au ca scop disimularea adevăratului aspect al televizoarelor.

În 2017, studioul lui Yves Béhar, Fuseproject, a proiectat un televizor inteligent pentru Samsung, care arată ca o lucrare de artă încadrată atunci când este agățat pe perete.

Un an mai târziu, Samsung a introdus funcția Mod Ambient în televizoarele sale QLED, care permite ecranului să pară aproape transparent atunci când nu este utilizat, imitând aspectul peretelui din spatele acestuia. Ulterior, Dezeen s-a alăturat companiei pentru a lansa o competiție de design care a însărcinat participanții să creeze grafică pentru caracteristica Modului Ambient, care a văzut o gamă de creații de la o iluzie arhitecturală la o „platformă de meditație”.

Alte încercări de a reduce la minimum impactul ecranelor includ televizorul rulabil LG, care are un afișaj flexibil care îi permite să fie rostogolit în baza sa și să nu fie vizibil la un clic de buton. Bang & Olufsen a adoptat o abordare mai simplă cu televizorul său Beovision Harmony, al cărui ecran poate fi parțial ascuns de două huse din stejar și aluminiu care se pliază într-o formă sculpturală atunci când nu sunt folosite.

Vitra, Panasonic și designerul Daniel Rybakken, pe de altă parte, au avut o idee similară cu Xiaomi pentru prototipul lor Vitrine TV, care cuprinde un cadru simplu din lemn care conține ceea ce arată ca un singur geam de sticlă situat la un unghi ușor.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Nocturna Bibliotecilor 2024

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17, te așteptăm alături de noi la 𝑵𝒐𝒄𝒕𝒖𝒓𝒏𝒂 𝑩𝒊𝒃𝒍𝒊𝒐𝒕𝒆𝒄𝒊𝒍𝒐𝒓 pentru a sărbători împreună...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -