duminică, iulie 21, 2024

Apple prezintă prima sa cască AR „Vision Pro” și prețul pe măsură!

Important de Citit

Apple prezintă prima sa cască AR „Vision Pro” și prețul pe măsură!

După ani de dezvoltare, Apple a dezvăluit astăzi prima iterație a ochelarilor săi AR – care este în esență o unitate Meta Quest, minus VR.

Primul pas al Apple către realitatea mixtă se numește Vision Pro, care va încorpora o serie de posibile cazuri de utilizare.

După cum se subliniază în videoclip, Apple prezintă acest lucru drept o „nouă era a calculului spațial”, cu comenzi simplificate pentru ochi și degete pentru a interacționa, elemente digitale care răspund la indicii din lumea reală și elemente AR imersive.

Ceea ce arată destul de bine și există potențial câteva cazuri de utilizare uimitoare care ar putea decurge din noul dispozitiv. Dar, după cum s-a menționat, aproape toate la fel se pot face deja într-o unitate Meta Quest VR, cu adăugarea de VR complet, pe care Vision Pro nu îl are.

Și pentru mult mai ieftin. La lansare, la începutul anului viitor, Vision Pro va avea un preț uriaș de 3.499 USD. Pentru comparație, noua unitate Quest 3, care va veni în această toamnă, va costa 499 USD.

Desigur, lucrurile ar putea fi diferite dacă Vision Pro ar fi ceva pe care l-ai putea purta în afara casei, dacă Apple ar fi fost capabil să integreze complet AR și capacitatea de trecere în ochelari stilați, cum ar fi colaborarea Meta’s Stories cu Ray Ban.

Dar uită-te la asta:

De exemplu, tehnologia pare solidă, funcționalitatea este interesantă. Dar sunt în esență aceleași instrumente, pentru prețul de șapte ori mai mare – și nici măcar nu poți să ieși confortabil afară și să prinzi Pokemon în AR cu el? Da, nu, probabil că nu.

Este, de asemenea, legat de un cablu, ceea ce Quest nu este. Cablul se conectează la o baterie portabilă, așa că o poți duce oriunde, dar ții acea baterie în buzunar? Îmi imaginez deja procesele pentru coapsa arsă.

Există câteva elemente funcționale cu adevărat interesante și vom putea obține o idee mai bună a modului în care funcționează dispozitivul după ce va fi lansat. Dar în acest moment, se pare că Apple este încă cu mult în urma lui Meta pe acest front, în timp ce pierde prin faptul că nu dorește să mănânce costurile inițiale care vor asigura adoptarea în masă.

De exemplu, unitatea VR a lui Meta aruncă bani, iar o parte din aceștia ar fi pe costurile unitare, deoarece Meta ar prefera să scoată mai multe căști Quest în casele oamenilor, spre deosebire de atenuarea impactului fiscal. Aceasta, în sine, este evident o abordare riscantă – dar un preț de 3.499 USD va fi atât de limitativ încât nu sunt sigur că cineva va lua în considerare acest lucru în mod serios în cadrul unei misiuni, în orice stadiu.

Nici măcar nu știm cum va prezenta Apple asta. Care este punctul unic de vânzare? Este chiar mai bun decât un Quest 2 sau versiunile vechi ale unității?

Mai multe detalii aici : https://www.apple.com/newsroom/2023/06/introducing-apple-vision-pro/

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -