Alege cu grijă fructele şi legumele din alimentaţia ta şi a familiei tale. Iată produsele care nu trebuie să le consumi sau care ai putea să le reduci pe motiv că reţin o cantitate mai mare de pesticide decât celelalte.
Pentru a fi ferite de boli şi dăunători fructele şi legumele sunt îngrijite cu atenţie, adică stropite foarte des pentru a putea fi comercializate cu un aspect plăcut care să atragă cumpărătorul.
Astfel, pe lista neagră sunt:
1. merele
2. ţelina
3. ardeiul gras
4. piersicile
5. căpşunele
6. nectarinele
7. strugurii
8. spanacul
9. salata verde
10. castraveţii
11. afinele
12. cartofii
Un conţinut mai scăzut de pesticide s-a găsit în :
1. ceapă
2. ananas
3. avocado
4. varză
5. mazăre
6. sparanghel
7. mango
8. vinete
9. kiwi
10. pepene galben şi roşu
11. grepfrutul
12. ciuperci
13. cartofii dulci