Tuşul este un produs foarte des folosit în cosmetică fiind mult mai rezistent decât clasicele creioane dermatograf. Iată câteva sfaturi ca să foloseşti corect acest produs, pentru un machiaj reuşit.
1. Dacă tuşul este singurul produs cosmetic pentru ochi pe care ai de gând să îl porţi, începe cu pleoapele uscate şi curate lipsite de orice alt produs sau urme de machiaj.
2. Pleoapele uleioase pot provoca pete sau cute conturului cu tuş al ochilor. Pentru a evita acest lucru şterge proala cu o pudră matifiantă înainte de a începe machiajul.
3. Dacă adaugi un contur cu tuş unui machiaj existent aplică peste, fard de ochi şi înainte de rimel.
4. Instrumentele sunt foarte importante. Nu se poate obţine o aplicare precisă dacă se lucrează cu perii rare efectul final va fi strâmb şi inegal.
5. Folosiţi acest tip de perii: Angle Liner/Brow, Angle Eyeliner, EyeLiner/Brow, Angle Definer, Smudge & Detail Brushes.
6. Dacă nu folosţi tuş pentru contur ci un creion dermatograf asiguraţi-vă că este bine ascuţit. Nu veţi realiza o linie fină şi precisă cu un creion bont.
7. Evaluaţi-vă forma ochiului şi luaţi în considerare grosimea conturului precum şi modul de aplicare a acestuia. Veţi linia pleoapa de sus, de jos sau ambele?
8. Ca regulă generală, grosimea şi intensitatea conturului ar trebui să coreleze cu dimensiunea pleoapei: dacă zona pleoapei este mare aceasta va permine o linie mai groasă.
9. Luaţi în considerare textura tuşului. Acesta vine de obicei într-un creion în formă lchidă, pe bază de gel sau cremă.
10. Pentru o linie fină, netedă aplicarea de tuş gel sau cremă se face cu o pensulă dar în forma lichită este cel mai bun. Aceste instrumente permit aplicarea precisă îşi permit să ajungă aproape de linia genelor.
11. Puteţi de asemena obţine un efect de linie folosind orice culoare de fard de ochi şi o pensulă înclinată.
12. Dacă doriţi un aspect difuz puteţi folosi fard de pleoape şi creion de ochi sau tuş dub formă de gel pe care îl întindeţi cu o pensulă înainte ca el sa aibă timp să se usuce.
13. La crearea aspectului tradiţional de linie închinaţi capul uşor înapoi astfel încât să puteţi atinge rădăcinile genelor.
14. Pentru linii precise, ţineţi puţin apăsat pe creion sau pensula înclinată astfel vârful alunecă lin fără a crea denivelări.
15. Porniţi cu linia de la colţul interior al ochiului apoi mai treceţ o dată de la colţul exterior şi asiguraţi-vă că treceţi cât mai aproape de linia genelor fără a lasa vreun loc liber în această zonă.
16. Începe prin a trasa o linie subţire, indiferent de model, apoi o modelezi şi o îngroşi. Trasează iniţial conturul dacă adopţi o linie foarte groasă, pe care ulterior o umpli cu grijă.
17. Ţine pielea întinsă dacă aplici o codiţă lungă şi întotdeauna ridică vârfurile pentru un efect elegant.