duminică, iulie 20, 2025
Acasă Blog Pagina 39

Vitamina D îți poate salva viața dacă ai Covid – 19

În urma studiilor amănunțite s-a demonstrat că Vitamina D reduce riscul reacţiilor inflamatorii exagerate. Aceasta nu trebuie consumată doar de către copii şi adolescenţi, este recomandată inclusiv adulților și persoanelor cu vârstă înaintată.

vitaminaD

Între lunile octombrie și aprilie, nu avem suficientă lumină solară ca să producem vitamina D în piele. Este perioada în care e recomandat să nu lipseacă din alimentație oul, carnea și câte o conservă de sardine. Aceasta vine la pachet și cu vitamina D și cu o concentrație mare de calciu, care poate fi absorbit ușor de organism. Odată cu toamna, toți copiii, adolescenții și adulții, indiferent de vârstă, au nevoie de suplimente alimentare de vitamina D, cu doze zilnice peste 400 de unităţi.
Concentrații scăzute de vitamina D au persoanele care suferă de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. Dar şi fumătorii. Dacă sunteţi într-un din aceste categorii, dozaţi din sânge şi vitamina D și cereţi apoi medicul dumneavostra suplimente.
Proteinele de origine animală din alimentaţie – ouă, lactate, carne – ajută şi altfel sistemul imunitar.
În fiecare zi, sunt suficiente: o felie de carne cât palma sau un ou sau o conservă mică de pește sau o felie de brânză.

Deficitul de vitamina D este de asemenea, mai frecvent la pacienții vârstnici, la pacienții cu obezitate și hipertensiune, exact aceiași pacienți care au și risc mai mare de a dezvolta complicații în cazul infecției cu SARS-CoV-2. În studiile observaționale, nivelurile scăzute de vitamina D au fost asociate cu un risc crescut de pneumonie dobândita în comunitate la adulții în vârstă și copii.Suplimentele de vitamina D pot crește nivelul celulelor T reglatoare la persoanele sănătoase și la pacienții cu boli autoimune. Suplimentele cu vitamina D pot crește, de asemenea, activitatea celulelor T reglatoare.
ATENȚIE : Nivelurile ridicate de vitamina D sunt însă extrem de dăunatoare, putând conduce la hipercalcemie și nefrocalcinoză, mai ales în cazul copiilor. Este important să fie respectate dozele recomandate pentru fiecare pacient în parte și să fie aleasă forma farmaceutică potrivită vârstei (pentru copiii mici soluțiile dozabile în picături fiind cele mai indicate).

Brăileanul ce a dezvoltat o comunitate puternică print-un club antreprenorial pe zona Brăila – Galați.

Coadă L. Marius, un tânăr antreprenor din Brăila, care deţine un lanţ de magazine cu hrană şi accesorii pentru animale de fermă a îmbrățișat pe deplin ideea lui Vlad Mihălăchioiu, fondatorul clubului antreprenorial- Romanian Business Club.
Acesta a transpus ideea propusă de Vlad și a reușit să adune la un loc antreprenori la început de drum şi antreprenori cu experienţă, pentru a învăţa unii de la ceilalţi şi pentru a dezvolta mediul antreprenorial local. Astfel că, zona Brăila – Galați a reușit să devină o comunitate ce timp de 1 an, au organizat constant evenimente de amploare și de mare impact, capabile să transforme participanții în manageri și antreprenori de succes. Au creat diferite contexte ca modelele de succes să inspire generația tânără și să ofere diverse servicii și posibilități de promovare care să ajute companiile atât prin consolidarea brandului, cât și prin generarea de oportunități și dezvoltarea afacerilor.
Întâlnirile sunt regulate, o dată la 2 săptămâni, au loc în fiecare joi, în Brăila și respectiv în Galați, de fiecare dată într-o locaţie nouă. Odată manifestat interesul pentru eveniment, doritorii primesc instrucţiunile necesare prin email şi devin automat parte integrantă a comunităţii.

 

 

Orice antreprenor de succes știe cât de important este să te înconjori de oameni buni de la care ai de învățat. Pentru că sfaturile cele mai bune de business nu le vei afla din cărți, deși sunt foarte importante și ele, ci de la oamenii direct implicați care au trecut prin eșecuri și au ajuns pe culmile succesului prin forțe proprii. Este nevoie de multă muncă pentru a ajunge să ai un business profitabil. Tocmai de aceea am considerat că este benefică această comunitate, menită să creeze legături durabile, sustenabile și mai ales profitabile pentru ambele părți. Susținem antreprenorii la început de drum, și realizăm lianturi importante pentru afacerile cu potențial. Abordăm tematici interesante și de actualitate, iar cercul intern pe care am reușit să îl creăm prin această comunitate este foarte apreciat de către membrii deja existenți ai Galați & Brăila Business Club.” relatează Coada L. Marius

Determinarea acestuia de a se implica total în realizarea acestei comunități, a venit din dorința de a evolua pe plan antreprenorial, înțelegând că viaţa înseamnă schimbare şi evoluţie şi nu stagnare sau regres.

Următoarea întâlnire Galați & Brăila Business Club va avea loc Joi, 13 August, ora 19:00, la Atrium Events Strada Dorului, nr. 234 , Baldovinești – Brăila.
Tematica : ETICHETĂ ȘI PROTOCOL DE BUSINESS unde Virgil Mănescu Trainer de Etichetă și Protocol, Maestru de Ceremonii și Somelier va pune accent pe etichetă și protocol de business, comportament și bune maniere în societatea contemporană. Un pahar de vin spumant este inclus în pachet pentru a favoriza starea de bine. Fiecare sesiune de curs este urmată de un Q & A.
Programa evenimentului:
? Incursiune în arta protocolului.
? Istoria diplomației.
? Rolul protocolului.
? Eticheta ca formă a normelor sociale.
? Comportament și bune maniere.
? Etichetă în societate și afaceri.
? Masa în societate și mediul privat.
? Vestimentația.
? Reguli și comportament în societate.
? Q & A

Acest curs în regim normal are un preț de 300 ron, dar oferit în regim dedicat pentru comunitatea GBBC se plătește doar contravaloarea biletului de acces, diponibil pe :  AICI
Comunitatea este prezentă în rețelele sociale după cum urmează:
Facebook :  Acces pagină Facebook
Instagram : galatibrailabusinessclub

Ce ar trebui să faci ca să te protejezi de contactarea bolilor infecțioase?

Oamenii sunt tot mai îngrijorați de contactarea bolilor infecțioase. Pentru a reuși să se protejeze, ei trebuie să respecte anumite măsuri foarte eficiente recomandate de specialiști. În primul rând trebuie să aibă o bună igienă personală și a mâinilor.

Persoanele în vârstă, care au trecut de 70 de ani, copiii și femeile însărcinate este bine să stea mereu în casă, să nu iasă afară deloc în această perioadă a epidemiei.

Medicii sfătuiesc oamenii să se spele în mod frecvent pe mâini cu apă și săpun, cu un gel pe bază de alcool, să-și acopere gura și nasul cu o mască de protecție, să poarte mănuși de unică folosință pentru mâini, să evite contactul cu persoanele care prezintă simptome de boli respiratorii – tuse, strănut, febră.

Utilizarea corectă a măștilor de protecție

Măștile pentru față sunt eficiente în perioada epidemiei, deoarece gura și nasul sunt o cale principală de transmitere a coronavirusului. Specialiștii spun despre măști că nu oferă o protecție de 100% mai ales că micile particule virale se pot transmite și prin ochi. Pentru o protecție mai mare, ar trebui să se poarte și ochelari de protecție.

Este foarte important ca masca de protecție să se utilizeze corect, doar așa se poate evita transmiterea sau răspândirea coronavirusului. Asta înseamnă că ea trebuie aplicată într-un anume mod, astfel:

  • Masca are o parte metalică care se îndoaie puțin pentru a lua forma nasului, astfel ea se fixează cât mai bine pe nas
  • Apoi se prinde elasticul după urechi, sau se leagă cele două șnururi, de sus și de jos, la partea superioară a capului și la baza gâtului
  • Foarte important este să se întindă bine masca pentru ca ea să acopere nasul, gura și bărbia
  • Masca trebuie să fie cât mai fixă pe față
  • Nu se atinge cu mâinile în timp ce se folosește
  • Ea se schimbă dacă devine umedă sau dacă se deteriorează
  • Când se îndepărtează nu se atinge masca cu mâinile, se prinde cu atenție de elastic sau de șnururi și apoi se pune într-o pungă și se aruncă la gunoi.

O mască poate reduce șansa ca boala să fie transmisă, de aceea oamenii trebuie să o poarte. Acest articol de protecție este foarte important mai ales pentru cei care lucrează în domeniul medical, care au grijă de pacienți.

Persoanele care au simptome de boli respiratorii, boli infecțioase trebuie să poarte mască, să se auto-izoleze și să urmeze un tratament medical recomandat de medic.

Utilizarea mănușilor de unică folosință

Indiferent dacă purtați mănuși sau nu, dacă atingeți suprafețele contaminate și apoi atingeți fața sau ochii, riscul de infecție este același. Prin urmare, este important să nu se ducă mâna la față, gură, nas, ochi.

Mănușile de protecție sunt importante deoarece pot limita infecția. Ele se utilizează corect, se dezinfectează în mod frecvent și nu se se aruncă la întâmplare (pentru că astfel pot transmite infecția).

Oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că dacă ating fața din orice motiv cu mâinile neigienizate, asta poate duce la infectare, dacă ei au atins înainte o suprafață contaminată. De aceea, autoritățile au impus acum folosirea obligatorie a măștilor și mănușilor de protecție, pentru a limita infecția.

Utilizarea botoșeilor de unică folosință

Există multe persoane care folosesc botoșei de unică folosință, sau huse pentru încălțăminte. Aceste consumabile sunt necesare mai ales în spitale, dar și în industria alimentară, în anumite magazine și alte locuri. De regulă botoșeii sunt obligatorii în industriile care respectă standardele stricte de igienă.

Botoșeii protejează încălțămintea de daune, dar poate ajuta și în prevenirea contaminării. Unii angajați, care au anumite profesii, trebuie să poarte aceste consumabile medicale deoarece este mai ușor să arunci niște produse de unică folosință decât să speli pantofii.

În țara noastră, oamenii sunt destul de stresați, ei își fac griji pentru sănătate lor, dar și pentru sănătatea altora – rude, prieteni. Majoritatea conștientizează tot mai mult pericolul infecției cu acest coronavirus și asta le provoacă teamă, stres, depresie.

Sperăm ca toată lumea să respecte măsurile de prevenție de bază, pentru că doar așa se poate scădea riscul de răspândire a coronavirusului. Oamenii nu trebuie să renunțe la aceste reguli și mai ales să respecte distanțarea socială de 2 metri.

Mihai Ștefan Cosmin: bucătarul brăilean al restaurantului KatanaSushi ce gătește cu respect față de mâncare!

Cunoașteți restaurantul KatanaSushi, știți preparatele oferite și implicit apreciați gustul regăsit în acestea. Însă, astăzi, aducem mai aproape de voi, omul ce le-a adus într-o formula atât de iubită de consumatori : Mihai Ștefan Cosmin ne spune mai multe despre tot ceea implică pasiune, poveste de viață și un rezultat finit ce cucerește!

BP : De câți ani lucrezi ca bucătar?
Mihai : Primul job ca și bucătar sau mai bine zis “aproape ajutor de bucătar” l-am avut la 18 ani, imediat ce am plecat din Brăila pentru studii. De atunci și până acum la 26 de ani am lucrat numai în bucătărie, cu excepția câtorva luni în care am vrut să testez mediul corporatist.

BP: Când ți-ai dat seama că aceasa este meseria pe care dorești să o urmezi?

Mihai: Când am ajuns la concluzia că nu am nevoie de bani, timp sau viață personală. Glumesc! Este destul de greu de reperat cronologic dat fiind faptul că jumătate din cariera mea m-am îndoit de faptul că asta aș vrea să fac. Pot spune că decizia a fost mai mult programatică decât o “chemare a domeniului” romantizată. Eram un copil în căutarea unui loc de muncă iar asta a fost cea mai apropiată alternativă având în vedere că am cochetat și am avut influențe în domeniul gastronomic încă de mic datorită mamei mele.
BP: Cum ai ajuns să lucrezi la Katana Sushi?
Mihai: În toamna anului trecut, pentru o scurtă perioadă, am revenit în Brăila după ce am activat ca bucătar personal pe ambarcațiuni private. Atunci, un fost coleg și prieten bucătar mi-a solicitat ajutorul cu proaspăt deschisul Katana Sushi. Așa, scurta perioadă s-a transformat într-un an de activitate în momentul de față.

 

 

 

BP: Să descoperim gustul misterios al Asiei. Ce înseamnă bucătăria asiatică pentru tine? Care sunt mâncărurile asiatice ce le prepari cu pasiune? 
Mihai :
Termenul de bucătărie asiatică este ambigu și generic, se referă la cultura culinară a unui întreg continent care este atât de divers și diferit în utilizarea ingredientelor începând din orientul mijlociu și terminând cu îndepărtata Japonie, dar ramânând la stadiul de generalizare, pentru mine, ca marcă definitorie a continentului gastronomic asiatic rămâne intensitatea, tăria și cantitatea excesivă a unor arome, practice gusturi puternice și violente în unele situații precum bucătăria indiană sau cea Szechuan. Cât despre mâncăruri… pe toate le prepar cu plăcere și nu numai pe cele asiatice. Personal sunt fascinate de cultura curry-ului, extrem de versatile și cu o gamă de utilizare foarte variată, de la supe la marinade pentru diverse proteine.

BP: Există limite în privința mirodeniilor folosite?
Mihai: Credeam că există limite până să lucrez sub îndrumarea lui Sanjay Dwiveni la Coya Londra și Benjamin Wan la Coya Dubai. Bucătăria peruano-japoneză la care chef Yeniay a adăugat puțin din ce are de oferit India m-a făcut să realizez că limetele sunt doar preferințele personale.
BP: Care crezi că trebuie să fie calitățile ideale ale unui bucătar profesionist?
Mihai: Aici este foarte mult de dezbătut și părerile sunt foarte diverse. Un bucătar trebuie să gândească precum un savant să organizeze ca un manager, să așeze pe farfurie ca un pictor și să gătească precum o bunică. Ideea nu îmi aparține dar prinde foarte bine esența meseriei.
BP: Cât de mult ți-ai pus amprenta în meniul restaurantului Katana Sushi?
Mihai: Greu de spus cu exactitate. Aportul și influența mea sunt în proporție de 100% în selecția ingredientelor și a anumitor proceduri de gătire. Nu pot reinventa roata, unele produse sunt generice și se regăsesc în meniuri din întrega lume.
BP: De când ai spus ”da” acestei meserii, au existat și regrete sau tentații, te-ai gândit că ți s-ar putea potrivi o altă meserie?
Mihai: Pentru mine, încă de la început meseria a venit cu sacrificii atât din punct de vedere al sănătații căt și al vieții personale. Cu siguranță au existat frustrări si momente critice, unele încă există. Sunt dezbateri ample la nivel mondial despre acest lucru, fiind o meserie grea cu un mediu de lucru ostil, alert și abuziv cu toții ne gândim să renunțăm în favoarea a ceva mai lejer. Lucrul în ture de 14+ ore în temperaturi începând de la 45 de grade și stat continuu în picioare își lasă amprenta. Acum însă fac pe cât posibil pentru bucătarii mei ca mediul pe care îl coordoneaz să nu aducă sub nicio formă cu cel în care am activat.
BP: Care consideri că este cel mai mare succes al tău de până acum în materie de gastronomie?
Mihai: Am condus bucătării mari și am lucrat în extrem de multe locuri. Este greu de reperat un success palpabil. Nu am avut ocazia să mă afirm public pănă acum, cu atât mai puțin să concep sau să creez vreun preparat unic. Însă mă pot mândri cu faptul că am lucrat cu nume mari atât din țară cât si străinătate.
BP: Românii asociază sushi cu peștele crud. Este adevărată asocierea?
Mihai: Noi românii trebuie să trecem mai întâi peste cultura noastră de “bine făcut”. Legumele și fructele sunt consummate crude, de ce nu și un alt tip de produs dacă nu prezintă nici un risc pentru sănătate? Asocierea este perfect adevărată chiar dacă peștele trece prin anumite procese. Cu toate acestea, nu orice produs marin se consumă crud chiar dacă este vorba de sushi. Mai mult decât atât, alimentele în diferite stadii de tratament termic au alte arome și texturi.Un banal steak de somon va fi cu totul altceva dacă este consumat crud si tăiat subțire (influențează foarte mult gustul)
BP: Pentru cei care doresc să practice meseria de bucătar, ce le recomanzi?
Mihai: Personal, să practice altceva, nu este pentru oricine. Meseria asta nu este deloc ceea ce se vede la TV. Show-rile culinare au transformat bucătarii într-un fel de rockstar-uri și să recunoaștem, cine nu visează să fie un rockstar ? Realitatea este cu totul alta, te poți numi bucătar abia după 3 ani de practicat, până să ajungi să pictezi farfurii și să te joci cu pensetele necesită ani mulți de muncă cu tăieturi și mâini arse. Trebuie să fii deschis la nou, să guști orice, să încerci orice, să experimentezi combinații și interacțiuni între ingredinete, să fii constant informat despre domeniu, indiferent că este vorba de rețete, noi metode de a găti sau chiar alți bucătari. Ca notă de final și cel mai important aspect, să gătească cu respect față de mâncare, doar așa un bucătar aspirant poate ajunge sa facă o carieră din asta.

Știți ce piese auto OEM sau OE sunt? Aflați ce prețuri avantajoase au, care vă vor salva buzunarul!

Care este diferența între piesele auto și accesoriile pentru mașini de tip OEM, OE sau AfterMarket? Pasionații de autovehicule cunosc în general semnificația acestor indicative uzuale, care apar trecute în documentele ce arată proveniența pieselor auto. Care este diferența între piesele auto și accesoriile pentru mașini de tip OEM, OE sau AfterMarket? Pasionații de autovehicule cunosc în general semnificația acestor indicative uzuale, care apar trecute în documentele ce arată proveniența pieselor auto. Indicativele principale pentru bogatul sortiment de piese auto de pe piața auto sunt:

OE sau Original Equipment  arată faptul că piesele sunt originale, ele sunt utilizate la asamblarea autovehiculelor noi. Aceste piese auto au logo-ul mărcii auto sau sigla producătorului mașinii. Ele au trecut pe ambalaj și logo-ul furnizorului  și sunt de cea mai bună calitate. Acestea sunt recomandate pentru autovehicule noi, sau care nu sunt mai vechi de 3 ani.

OEM sau Original Equipment Manufacturer înseamnă că piesele sunt produse de un furnizor care le personalizează cu brand-ul său propriu, el certifică faptul că ele au fost produse în conformitate cu specificațiile, dar și cu standardele producătorului autovehiculului. Aceste piese sunt de calitatea pieselor originale, le pot înlocui cu succes pe acestea. Prin urmare, clienții pot cumpăra piese care au un nivel de calitate impus de producătorul de mașini, la un preț mai avantajos, dar acestea nu vor avea logo-ul mărcii autovehiculului. Piesele auto OEM sunt recomandate pentru autovehicule care au vechimea între 3-5 ani.

AM sau AfterMarket înseamnă că piesele sunt omologate de organismele internaționale, dar nu au logo-ul producătorului auto. Aceste piese nu sunt contrafăcute, deși deseori se crede asta.

OEQ sau Original Equipment Quality înseamnă că piesele de schimb sunt de calitate comparabilă. Ele sunt recomandate pentru autoturisme cu o vechime mai mare de 8 ani.

Alegerea corectă a pieselor auto, din punct de vedere calitativ, poate prelungi cu siguranță viața autovehiculului. Prin folosirea unor piese auto de brand, care sunt de cea mai bună calitate, poți face economie în sensul că poți scăpa de anumite cheltuieli mai mari pentru alte piese, pe viitor.

În magazinele online de piese auto poți găsi produsele de care ai nevoie. Nu trebuie decât să intri pe acest site și să te convingi cât de simplu poți să achiziționezi piese auto și accesorii pentru autovehicule online. Poți alege marca, modelul și motorizarea mașinii având filtru integrat Tecdoc. După ce alegi modelul tău de mașină în Filtru trebuie să selectezi piesele de care ai nevoie din secțiunea Categorii și Subcategorii, le studiezi și apoi le adaugi în coșul de cumpărături online.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri în legătură cu anumite produse poți accesa suportul telefonic de Luni până Vineri. De asemenea, ai Chat Online Virtual unde poți discuta cu un consultant RapidAuto (acesta îți va răspunde pe WhatsApp, e-mail sau la telefon) și Formular de Cerere-Ofertă pentru a primi o ofertă de preț personalizată.

Finalizarea unei comenzi se face dacă îți faci un cont pe site, în care trebuie să treci câteva date personale. În acest fel poți vizualiza toate comenzile pe care le faci și desigur îți poți modifica și datele personale dacă este necesar.

Pentru a comanda piese auto este important să știi datele mașinii, informații pe care le găsești în talonul mașinii. Prin identificarea mașinii poți alege corect piesele de care ai nevoie. După ce ai achiziționat piesele și accesoriile auto trebuie să alegi un mecanic bun, de încredere, astfel vei evita abuzurile de reparații auto. Ar fi bine să apelezi la ajutorul unui service auto recomandat de alte persoane în care ai încredere și care au fost mulțumite de lucrările realizate. Sunt service-uri auto care nu vând piese auto, dar care îți pot recomanda o opinie obiectivă cu privire la ce fel de piese auto de marcă să achiziționezi.

Este recomandat să fii bine informat cu privire la autovehiculul tău, să știi cât mai multe aspecte despre el, pentru a putea elimina eventualele probleme de reparații. De multe ori poți depista anumite probleme obișnuite ce pot să apară la un moment dat, în funcție de ascultarea unor zgomote ciudate, detectarea unor diferențe în manipularea mașinii, prin observarea unor probleme evidente vizual sau sesizarea unor mirosuri neobișnuite. Zgomotele stridente legate de turația motorului, scârțâitul, mirosurile ciudate sunt doar câteva indicii valoroase că autovehiculul are nevoie de o revizie tehnică. Când apar astfel de semne nu întârzia să mergi la un service auto pentru o verificare și pentru reparații.

Cupa Africii pe Națiuni în 2019: Vezi care sunt favoritele

Meciul inaugural al Cupei Africii pe Națiuni 2019, competiție găzduită de Egipt, se joacă între naționala țării organizatoare și Zimbabwe, pe 21 iunie, de la ora 22:00.

O dată cu ediția numărul 32, competiția se desfășoară pentru prima dată în lunile iunie-iulie, față de ianuarie-februarie, cum era obișnuit. De asemenea, este pentru prima dată când formatul prevede 24 de echipe, față de 16. O altă noutate este că, din faza sferturilor de finală, meciurile vor beneficia de arbitraj video.

Inițial, Confederația Africană de fotbal decisese să îi acorde Camerunului statutul de gazdă, dar hotărârea a fost revocată în noiembrie 2018, din cauza faptului că această țară nu a fost în stare să respecte termenele în ceea ce privește lucrările de infrastructură.

Potrivit cotelor fixate de agențiile de pariuri sportive online, principalele favorite la cucerirea trofeului sunt Egipt, Senegal, Coasta de Fildeș, Maroc și Nigeria.

Iată scurte prezentări ale echipelor mai sus menționate:

EGIPT – cotă 5.50

Naționala de fotbal a Egiptului este favorită pentru că joacă acasă, dar și pentru că are jucători de certă valoare, în frunte cu Mohamed Salah, de la Liverpool. Majoritatea componenților lotului evoluează în campionatul intern.

Lot de jucători

Portari: Ahmed El-Shennawy (Pyramids FC), Mohamed El-Shennawy (Al Ahly), Mahmoud Gennesh (Zamalek).

Fundași: Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Baher El-Mohamady (Ismaily), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Mahmoud Alaa, Mahmoud Hamdy El-Wensh (Zamalek), Ahmed Ayman Mansour, Omar Gaber (Pyramids FC), Ayman Ashraf (Al Ahly).

Mijlocași: Tarek Hamed (Zamalek), Mohamed Elneny (Arsenal), Ali Ghazal (C.D. Feirense), Nabil Emad Dunga, Abdallah El-Said (Pyramids FC), Walid Soliman (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool), Mahmoud Hassan Trezeguet (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos).

Atacanți: Ahmed Ali (Arab Contractors), Marwan Mohsen (Al Ahly), Ahmed Hassan Kouka (Olympiacos).

Antrenor: Javier Aguirre

SENEGAL – cotă 5.75
SENEGAL – cotă 5.75

Ca și Egipt, Senegalul are în lot un campion al Europei: Sadio Mane. Echipa lui Aliou Cisse este formată în principal din stranieri.

Lot de jucători

Portari: Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (Spal), Edouard Mendy (Reims)

Fundași: Kalidou Koulibaly (Napoli), Moussa Wague (FC Barcelona), Pape Abdou Cisse (Olympiacos), Salif Sane (Schalke), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Lamine Gassama (Goztepe), Saliou Ciss (Valenciennes), Cheikhou Kouyate (Crystal Palace)

Mijlocași: Alfred Ndiaye (Malaga), Idrissa Gana Gueye (Everton), Keprin Diatta (Club Brugge), Pape Alioune Ndiaye (Galatasaray), Henri Saivet (Bursaspor).

 

Atacanți: Ismaila Sarr (Rennes), Keita Balde (Inter Milan), Mbaye Niang (Rennes), Moussa Konate (Amiens), Mbaye Diagne (Galatasaray), Sada Thioub (Nimes), Sadio Mane (Liverpool).

Antrenor: Aliou Cisse

COASTA DE FILDEȘ – cotă 8.00

Coasta de Fildeș poate alinia o echipă cu multe vedete, printre care Aurier de la Tottenham, Kessie de la AC Milan, Zaha de la Crystal Palace sau Wilfried Bony. Din lot face parte și Wilfried Kanon, care a evoluat în trecut pentru Gloria Bistrița și Corona Brașov.

Lot de jucători

Portari: Sylvain Gbohouo (TP Mazembe), Ali Badra (Free State Stars), Tape Ira (FC San Pedro)

Fundași: Serge Aurier (Tottenham), Wilfried Kanon (ADO The Hague), Wonlo Coulibaly (ASEC Mimosas), Ismaël Traoré (Angers), Mamadou Bagayoko (Red Star), Cheikh Comara (Wydad Casablanca), Souleyman Bamba (Rennes)

Mijlocași: Jean-Philippe Gbamin (Mainz), Geoffrey Serey Dié (Neuchâtel Xamax), Jean-Michaël Seri (Fulham), Victorian Angban (Metz), Franck Kessié (Milan) , Ibrahim Sangaré (Toulouse)

Atacanți: Max-Alain Gradel (Toulouse), Nicolas Pépé (Lille), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Jonathan Kodjia (Aston Villa), Roger Assalé (Young Boys Bern), Maxwel Cornet (Lyon), Wilfried Bony (Without a club).

Antrenor: Ibrahim Kamara

MAROC – cotă 8.50
MAROC – cotă 8.50

 

Marocanii nu mai au echipa puternică din ultimii ani, dar îl au pe Ziyech de la Ajax și se bazează pe forța colectivă. Abdelkarim Baadi l-a înlocuit pe Abderrazak Hamdallah, care a suferit o accidentare de ultim moment.

Lot de jucători

Portari: Mounir El Kajoui (Malaga), Yassine Bounou (Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad Casablanca)

Fundași: Marouane Da Costa (Ittihad Jeddah), Ghanem Saiss (Wolverhampton), Mehdi Benatia (Al-Duhail Sports), Achraf Hakimi (Dortmund), Abdelhamid Yunis (Stade de Reims), Noussair Mazroaui (Ajax), Abdelkarim Baadi (Hassania d’Agadir).

Mijlocași: Karim El Ahmadi (Al Ittihad, Saudi Arabia), Youssef Aït Bennasser (Saint Etienne), Moubarak Boussoufa (Al-Shabab), Younes Belhanda (Galatasaray), Faycal Fajr (Caen), Mehdi Bourabia (Sassuolo), Nordin Amrabat (Al-Nasr), Hakim Ziyech (Ajax), Youssef El-Nesyri (Leganes), Nabil Dirar (Fenerbache).

Atacanți: Khalid Boutaïb (Zamalek), Soufiane Boufal (Celta Vigo), Osama Idrissi (AZ Alkmaar).

Antrenor: Herve Renard

NIGERIA – cotă 8.50
NIGERIA – cotă 8.50

 

Nigeria contează din nou pe John Obi Mikel, care revine după o perioadă de absență. Alți jucători de urmărit sunt Ndidi, de la Leicester, Iwobi, de la Arsenal și Chukweze, de la Villarreal.

Lot de jucători

Portari: Francis Uzoho (Anorthosis Famagusta), Ikechukwu Ezenwa (Katsina United F.C), Daniel Akpeyi (Kaizer Chiefs).

Fundași: Olaoluwa Aina (Torino), Abdullahi Shehu (Bursaspor), Chidozie Awaziem (Rizespor), William Ekong (Udinese), Leon Balogun (Brighton& Hove Albion), Kenneth (CD Leganés), Jamilu Collins (SC Paderborn 07).

Mijlocași: John Obi Mikel (Middlesbrough), Wilfred Ndidi (Leicester City), Oghenekaro Etebo (Stoke City), John Ogu (Hapoel Be’er Sheva).

Atacanți: Ahmed Musa (Al-Nassr), Victor Osimhen (Charleroi), Moses Simon (Levante), Odion Ighalo (Shanghai Greenland Shenhua), Henry Onyekuru (Galatasaray), Alex Iwobi (Arsenal), Samuel Kalu (Bordeaux), Paul Onuachu (Midtjylland), Samuel Chukweze (Villarreal CF).

În ceea ce privește rețeta financiară, campioana din 2019 va primi 4,5 milioane de dolari, finalista – 2,5 milioane de dolari, semifinalistele – 2 milioane de dolari, iar echipe eliminate în sferturile de finală – 800.000 de dolari.

Cei de la site-ul 90min.com au alcătuit și o echipă ideală a competiției:

Portar: Andre Onana (Camerun/Ajax)

Fundași: Serge Aurier (Coasta de Fildeș/ Tottenham), Kalidou Koulibaly (Senegal/ Napoli), Medhi Benatia (Maroc/ Al-Duhail Sports), Achraf Haikimi (Maroc/ Borussia Dortmund)

Mijlocași: Thomas Partey (Ghana/ Atletico Madrid), Naby Keita (Guinea/ Liverpool), Hakim Ziyech (Maroc/ Ajax)

Atacanți: Sadio Mane (Senegal/ Liverpool), Mohamed Salah (Egipt/ Liverpool), Nicolas Pepe (Coasta de Fildeș/ Lille)

Drumul de la sport la antreprenoriat! Ce afacere de succes a lansat un fost sportiv Brăilean ?

După ce a încheiat socotelile cu sportul de performanță, fostul portar al echipei Dacia Unirea  Brăila, Cristi Mitrea  a fost nevoit să își ia soarta în propriile mâini și să performeze și în afara terenului. Cu experiență zero în vânzări, dar cu o ambiție de fier, Cristi ajunge în scurt timp un antreprenor cu o afacere de success.

Pentru că Brăila Portal susține antreprenorii brăileni și pentru că ne-a plăcut idea, l-am rugat pe Cristi Mitrea să ne povestească despre business, inspiraţie şi provocări.  Te invităm să citeşti mai jos un interviu cu el:

BP: Care a fost primul tău contact cu sportul?
CM: Ca orice copil, am început să joc fotbal în curtea școlii, care pe atunci era arhiplină în perioada de vacanță și în week-enduri.

Îmi amintesc că făceam câte 4-5 echipe și ne schimbam la 10 minute. Bineînțeles că astfel mi-am făcut mulți prieteni, iar printre ei am întâlnit un băiat care era la juniorii Daciei Unirea. Acesta îmi povestea mereu că a mers în deplasare la Galați sau la Focșani. M-a încântat ideea de a călători în alte orașe să joc fotbal, așa că m-am dus și m-am înscris și eu la club. Am ales să joc în poartă pentru că mă gândeam că nu o să am concurență pe post. Toți copii vroiau să fie atacanți, să dea goluri, nici unul nu vroia să stea în poartă. Legat de ceea ce fac acum, îmi amintesc că primele mănuși de portar pe care le-am avut erau o pereche de mănuși de sudor “stilizate”: le-am pus un elastic la încheietură care se prindea în capsă și le colorasem cu carioca, am scris pe ele “Lotto”, care era un brand la modă atunci. Țin minte că împrospătam mereu desenele cu cariocile pentru că se ștergeau de la apă și transpirație.
BP: Care au fost factorii ce te-au determinat să îți clădești propria afacere?
CM: După ce Callatis Mangalia, echipa la care activam, s-a desființat în vara anului 2012, mi-a fost greu să-mi găsesc un alt angajament care să-mi convină. Acela a fost un semnal de alarmă pentru mine, și mi-am dat seama că trebuie să mă gândesc și la ce voi face după ce voi agăța ghetele în cui. Cum oferta de mănuși de portar era foarte limitată pe atunci în România, pentru că și eu și ceilalți portari pe care îi cunoșteam, ne cumpăram mănușile de pe site-uri din străinătate, nu a fost greu să găsesc o idee de afacere.
BP :Cât de greu a fost să intri pe această piață și în cât timp ai câștigat încrederea consumatorilor?
CM: În primal rând vreau să spun că am luat-o foarte ușor la început. Cumpărăm câte 10-15 perechi de pe site-urile din Anglia, așteptam să le vând, mai luam un salariu și aduceam 20-25 de perechi și tot așa. Gândirea mea era ca să construiesc o bază de clienți cât timp încă joc fotbal, iar în momentul în care mă las să am deja o fundație pentru afacerea mea. Deci nu am investit masiv de la început, iar penetrarea pieței a fost de asemenea greoaie. În ceea ce privește încrederea clienților mei, sunt convins că am câștigat-o de la prima comandă. Am pus întotdeauna prețurile corecte, nu mi-am păcălit niciodată clienții, am încercat să fiu cât de corect am putut. Drept dovadă, am foarte mulți clienți care cumpără de la mine încă din 2012-2013-2014, indiferent că am vândut produse marca RG, J4K, KA, Nike
sau Reusch.
BP: Ce te face cel mai mândru legat de acest business?
CM: TOT. Faptul că e al meu, l-am clădit de la 0 și am ajuns la un nivel destul de ridicat. Nu am statisticile, dar cred că manusionline.ro este unul dintre cele mai bune site-uri pentru portarii din România, iar brandul RG este cu siguranță printre cele mai folosite și de încredere branduri de mănuși de portar, datorită calității și a prețului corect. Dar, poate, cea mai mare mândrie rezultă din faptul că fundamentul acestui business a fost de la început corectitudinea față de clienți, în ceea ce
privește stabilirea prețurilor, relații cu clienții, politica de retururi etc. Dacă o pereche de mănuși se rupe în primele două săptămâni din vina producătorului (țesătura proastă, defect de fabrică), eu o schimb.
BP: Pe lângă MănușiOnline mai ai și alte proiecte de suflet?
CM: Da. E vorba de evenimentul “Bătălia Portarilor” pe care îl organizez cu colegul meu, Răzvan Ciodar. Ideea Bătăliei am dezbătut-o de multe ori cu Răzvan, dar abia în 2015 am pus-o în practică. Ne-a fost foarte greu la început, pentru că nu știam ce și cum să facem, niciunul nu mai organizasem vreun eveniment sportiv până atunci. Nu pot să zic că acum ne este ușor, pentru că în fiecare an am făcut câte ceva nou și a trebuit să ne adaptăm, să învățăm lucruri noi. În plus, e ceva ce facem din pasiune, nu pentru profit, e ceva ce facem în timpul care ne rămâne după ce ne terminăm activitățile zilnice. Evenimentrul a crescut destul de frumos în această perioadă, de la aproximativ 50 de participanți la prima ediție din 2015 la 140 în 2017. Un număr uriaș din punctul nostru de vedere, fapt ce ne-a forțat să prelungim evenimentul pe parcursul a două zile. Din păcate, din cauza mai multor factori cumulați, în 2018 nu am putut organiza evenimentul principal de la București. Încă de la început am plecat cu gândul să organizăm în mai multe orașe din țară, nu doar în București și, 2018 a marcat primul eveniment în afara capitalei, la Râmnicu Sărat. Speram ca acest moment să impulsioneze și alți oameni pasionați, din alte orașe din țară, să ne cheme să organizăm
împreună Bătălia Portarilor la ei acasă.
BP: Ai întâmpinat și momente mai puțin plăcute?
CM: Nu pot să zic că le-am întâmpinat și au trecut. Momentele neplăcute apar în permanență. Colete rătăcite de curieri, probleme cu furnizorii etc. Au fost și vor fi, dar până acum nu am avut dificultăți extraordinare. Cele mai dificile momente pentru mine sunt atunci când un client este nemulțumit și știu că este din vina mea.
BP: Ai făcut greşeli? Dacă da, care ar fi cea din care ai învăţat cel mai mult?
CM: Cu siguranță am făcut greșeli și am învățat din fiecare. Dar nu pot să spun că e una anume care mi-a rămas întipărită în memorie. Am făcut mici greșeli pe care le-am corectat și fac asta și astăzi, pe măsură ce afacerea crește și apar noi provocări. Poate lucrul cel mai important pe care l-am descoperit a fost să mă concencentrez cât mai mult doar pe piața din România, în loc să caut să mă extind în alte țări.
BP: Cum se împacă viața profesională cu cea personală? Îți rămâne timp liber?
CM: E drept că de obicei îmi dedic mai mult de 8 ore pe zi afacerii. Sunt mereu în priză, mereu răspund la telefon, sau la un mesaj, sau caut metode de a crește business-ul, vânzările etc. În același timp, dacă vreau să ies la o plimbare într-o dimineață, sau dacă am altă treabă în mijlocul zilei, pot pleca fără probleme, nu sunt la program. Din acest punct de vedere, eu zic că se împacă foarte bine, deși soția e de altă părere :))
BP: Ce sfaturi ai pentru cei ce vor să devină antrepenori?
CM: Să acționeze. Nu trebuie să vezi tot drumul de la început. Lucrurile se află pe parcurs. Am citit undeva un paragraf legat de chestia asta care spunea cam așa: “Imaginează-ți că mergi pe un hol întunecat. Nu poți vedea toate ușile de la început, dar pe măsură ce înaintezi pe hol, ușile ți se vor dezvălui”
BP: Care este motto-ul ce servește drept inspirație pentru tine?
CM: Nu am un motto care să mă inspire. Inspirația mea vine din pasiunea pentru acest business. Îmi place ceea ce fac și încerc să fac lucrurile din ce în ce mai bine în fiecare zi.

Brăila – Oraș comercial

Ilustrat prin două cărţi poştale cu activităţi comerciale dense.

¤ Foto 1 – Calea Regală (Editura Tipo-Lit. „Moderna” Frankel), bl. A.I. Cuza colţ cu Calea Regală : MAGASIN DE MODE, KINDLER, D.L. KEMLER, LA AMERICAN, ORLOGERIE, NAŢIONAL, STOFE etc.

În timp spaţiile comerciale şi-au schimbat patronii şi firmele – foto 2 şi 3

¤ Foto 4 – Casa Perlea (Mag. de Muzica „Doina”), imobil impresionant, bine structurat, amplasat pe Calea Regală colţ cu str. Coroanei. Familia Perlea, transilvăneni sosiţi în Brăila, cu rol important în viaţa politică, economică şi culturală a Brăilei. Victor Perlea – consilier la primărie, chiar primar după anul anul 1900. Fiul său – Ionel Perlea, cunoscut compozitor şi dirijor. La parterul clădirii se găseau : BERĂRIA BAVARIA, LIBRĂRIA CENTRALĂ, FRANKEL, MAGASIN DE MOBILE etc. Clădire dărâmată în anii ’80

 

Galaxy Fold, noul telefon care se pliază lansat de Samsung. Află cât costă!

Samsung a prezentat, miercuri seară, Galaxy Fold, telefonul care se pliază.

Pliat, smartphone-ul va avea avea 11,5 centimetri, în timp ce ”despăturit”, va avea 18,5 centimetri.

Galaxy Fold va fi lansat pe 26 aprilie în Statele Unite și pe 3 mai în Europa. Prețul: 1.980 de dolari.

La el s-a lucrat timp de 10 ani, iar Samsung speră că va ajuta compania să se mențina în fața rivalilor chinezi, care se apropie tot mai amenințător.

”Vă oferim un smartphone puternic și o tabletă revoluționară”, a explicat Justin Denison, vicepreședinte al Samsung.

Galaxy Fold va avea 12 GB RAM, 512 GB memoria și șase camere: trei pe spate, două pe ecranul mare și una pe ecranul din față – pentru selfie-uri, când este pliat.

[the_ad id=”11688″]

Paste cu ton și lămâie

0

                                                                                Ingrediente (2 persoane)

  • 200 g paste format lung (spaghetti, bucatini, tagliatelle etc)
  • 1 conservă ton bucăți în suc propriu (160g)
  • 2 căței usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ¼ linguriță mică ardei chili uscați sfărămați
  • 1 lingură rasă pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lămâie medie (doar sucul)
  • 1 linguriță sare
  • parmezan ras

Mod de preparare

 

  • Umplem o oală cu apă și o punem pe foc. În momentul în care apa începe să fiarbă, adăugăm 1 linguriță de sare și pastele. Fierbem pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe cutie.
  • În timp ce pastele fierb, punem uleiul într-o tigaie antiaderentă și adăugăm 2 căței de usturoi, în coajă, ușor zdrobiți. Îi sotăm, pe foc mic, cca 1 minut apoi îi scoatem din tigaie.
  • Adăugăm tonul bucați scurs bine, amestecăm cca 30 de secunde pe foc mic, apoi punem în tigaie cca 100 ml din apa în care fierb pastele, sucul de lămâie și ardeiul chili.
  • Fierbem pe foc mic cca 2 minute, apoi adăugăm pastele fierte al dente, scurse, și pătrunjelul proaspăt tocat.
  • Amestecăm pe foc mediu, 1 minut, stingem focul și servim pastele cu ton și lămâie imediat. Adăugăm în fiecare farfurie parmezan ras după gust și, dacă doriți, puțin ulei de măsline.

Vă dorim poftă bună !