vineri, aprilie 19, 2024

Beneficiile lăptișorului de matcă pur

Important de Citit

Beneficiile lăptișorului de matcă pur

Lăptișorul de matcă pur este benefic pentru efectele sale regeneratoare și pentru proprietățile terapeutice precum:

  • creșterea imunității și a nivelului de energie
  • îmbunătățirea memoriei
  • stimularea circulației sanguine și a fertilității

În acest articol îți vom dezvălui beneficiile pe care lăptișorul de matcă pur le are asupra organismului nostru.

Lăptișorul de matcă pur este considerat un remediu universal și deosebit de valoros, fiind util în tratarea a numeroase tulburări de sănătate. Precum: astm bronșic, boli hepatice, boli dermatologice, afecțiunii osoase sau articulare. Acesta stimulează sistemul imunitar având un rol deosebit în metabolismul celular, în activitatea cerebrală, îmbunătățind memoria și capacitatea de concentrare. Reducând colesterolul mărit din sânge, combate depresia, anemia și infertilitatea. Citește mai jos beneficiile lăptișorului de matcă pur :

Pentru sistemul imunitar

Acesta reprezintă tratamentul naturist pentru imunitate scăzută. Datorită compoziției sale complexe de vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lăptișorul de matcă pur fiind considerat un hiperaliment care acționează preventiv întărind sistemul imunitar.

Pentru sistemul nervos

Lăptișorului de matcă pur îmbunătățește capacitatea cognitivă, precum și alte funcții ale creierului. Acesta crește capacitatea de concentrare și memorare stimulând procesul de învățare.

Ajută la calmarea durerilor de cap, tratarea anxietății și combaterea stresului deoarece conține niacină și piridoxină. Ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependență.

Fiind un bun adjuvant în tratarea bolilor neuro-psihice, lăptișorul de matcă pur este un tonic natural care încetinește procesele de îmbătrânire și de senilitate , reface celula nervoasă și îmbunătățește memoria. Acesta reprezintă un ajutor important în tratarea bolilor neuro-psihice precum: Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă și demență senilă.

Pentru sistemul cardio-vascular

Lăptișorul de matcă pur este util în prevenirea și tratarea bolilor cardio-vasculare, reglează tensiunea arterială, scade nivelul de colesterol din sânge și este foarte eficient împotriva anemiei.

Pentru sistemul respirator

Lăptișorul de matcă pur previne și ameliorează afecțiunile respiratorii, începând cu bronșite ușoare și încheind cu afecțiunile persistente ale aparatului respirator.

Acest lăptișor este un bun remediu natural și împotriva astmului, acționând ca un calmant asupra mucoaselor bronșice și ajută foarte mult în ameliorarea alergiilor asociate, având compuși care reduce stresul și stimulează imunitatea generală și locală.

Pentru sistemul digestiv

Acest lăptișor de matcă pur este extrem de util în tratamentul gastroenteritelor, prevenind și ameliorând ulcerul duodenal datorită sursei bogate de vitamina B5.

De asemenea, acest lăptișor are efecte benefice și în tratarea hepatitei, făcând posibilă tratarea pe cale naturală.

Pentru sistemul osteo-articular

Lăptișorul de matcă pur ameliorează simptomele artritei, a durerilor de spate și are efecte benefice în tratarea osteoporozei

Pentru sistemul tegumentar (păr, unghii, piele)

Lăptișorul de matcă pur regenerează părul, unghiile și pielea, în același timp fiind și un remediu eficient în tratamentul psoriazisului, al eczemelor, acneei și al herpesului.

Lăptișorul de matcă pur poate fi administrat atât intern cât și extern, în funcție de nevoi sau afecțiunea pe care vrei să o tratezi.

Dacă este folosit intern, lăptișorul de matcă pur se administrează sublingual până la dizolvarea totală, dimineața, cu 20 – 30 de minute înainte de masă. Doza recomandată: 0,5 g/zi pentru copii și 1-2 g/zi pentru adulți.

Dacă acesta va fi folosit extern, se poate folosi sub formă de măști pentru întreținerea sănătății pielii, părului sau unghiilor.

Beneficiile lăptișorului de matcă pur
A closeup shot of a bee on a chamomile flower

Comentarii

comentarii

- Reclame -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -