vineri, iunie 14, 2024

Brăilenii rău platnici

Important de Citit

Cum reuşesc oamenii să îşi creeze un comfort optim de viaţă în România când suntem catalogaţi drept o ţară săracă? Se pare că cei mai mulţi dintre locuitori au un credit la bancă. Şi căutând prin arhivele Internetului descoperim că Brăila se afla în topul celor care iau imprumuturi şi nu achită ratele la timp sau nu mai plătesc deloc.

În urma unui studiu s-a demonstrat că Brăila se afla pe locul doi,în luna martie,în topul restanţierilor la plată, imediat după Sălaj.

Agenţia Naţională pntru Ocuparea Forţelor de muncă arată o creştere în Judeţul Brăila, în luma martie,a ratei şomajului la 7,37% (de la 6,3% în decembrie 2013), peste media naţională. Se ştie că aproximativ 10.000 de brăileni sunt şomeri, în timp ce o mare parte din tineri aleg sa lucreze în afară. Totodată, salariul net în Brăila este cu 450 lei mai mic decât media naţională, depăşind cu puţin 1.200 de lei pe lună.

Ca un calcul total,valoarea restanţelor la creditele contractate de populaţie şi firme, la nivel naţional a ajuns la sfârşitul lunii martie la 33,28 miliarde de lei.

În luna iunie Judeţul Brăila ocupa locul trei în acest clasament cu un total al sumelor restante de 449 de milioane de lei (22,7% din portofoliul de împrumuturi). În primele 6 luni din 2014, restanţele brâilenilor au crescut,în ritm îngrijorător cu 26%.

Cu paşi mari ne îndreptăm spre locul întâi ceea ce nu este de ingorat, este chiar trist că viitorul arată aşa.

sursă: adevarul.info
sursă: adevarul.info

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila vă invită vineri, 31 mai 2024, ora 17.00, la lansarea cărții „Personalități de seamă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -