[the_ad id=”11308″]
Ingrediente:
- 1 ceapă galbenă
- 2 căței de usturoi
- 1-2 chilli
- 500 g carne tocată de vită
- 1 conservă de roșii decojite
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță oregano
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 conservă de fasole roșie
- 6-8 chifle pentru hamburger
- 1 lingură ulei de măsline
- salată, cașcaval, legume după gust
- sare, piper
[the_ad id=”11688″]
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, apoi se călește ușor în ulei. Când se înmoaie, se adaugă usturoiul pisat, se amestecă, iar după câteva minute se adaugă la carnea tocată. Se sărează, se piperează și se prăjește la flacără mare. Se condimentează cu chimen, scorțișoară, oregano, chilli mărunțit, apoi se adaugă roșiile decojite și se fierbe la foc mic circa o oră. În ultimele 10 minute se adaugă fasolea, fără zeamă. Se formează chiftele de hamburger și se servește în chifle, cu salată, cașcaval, ceapă sau roșii proaspete.