sâmbătă, aprilie 20, 2024

Concursul județean de texte multimodale JOCURI CU TEXT ȘI IMAGINI, pentru elevi de 10-18 ani

Important de Citit

Organizat de Colegiul Național ,,Nicolae Bălcescu” din Brăila, în colaborare cu instituțiile partenere din proiect, Concursul JOCURI CU TEXT ȘI IMAGINI urmărește dezvoltarea potențialului creativ al elevilor și valorificarea artistică a unor texte literare, din perspectiva textului multimodal. În bibliografia recomandată elevilor pentru ediția I a acestui concurs se înscriu operele unor scriitori brăileni, din perioade/curente literare diferite, foști elevi ai Colegiului Național ,,Nicolae Bălcescu” de-a lungul istoriei sale (Anton Bacalbașa, D.P.Perpessicius, Mihail Sebastian, Mihu Dragomir, Victoria Milescu, Lavinia Braniște).

Concursul are 2 secțiuni: pentru elevi de 10-14 ani, respectiv, pentru elevi de 15-18 ani, ambele secțiuni fiind în Limba română și în Limba engleză. Pentru fiecare secțiune elevii redactează în prealabil un text în proză/un eseu/o compunere sau un text multimodal/bandă desenată, astfel: pentru elevii de 10-14 ani – o pagină de proză și/sau 3 pagini text multimodal/bandă desenată, iar pentru elevii de 15-18 ani – 3 pagini proză și/sau 5 pagini text multimodal/bandă desenată.

Textele înscrise în concurs vor conține minimum zece cuvinte cheie selectate din lista: joc, vacanță, fericire, stea, carte, drum, salcâmi, oraș, vis, lumină, pian, glumă, muzică, matematică, tramvai, miracol, concert, liceu, zăpadă, skiuri, telefon, vitrină, liliac alb (floare), elevă, profesor, tren, munte, flacără, uniformă, zâmbet.

Înscrierea participanților se va realiza de către profesorii coordonatori, până în data de 30 MARTIE 2024 – pe adresa cnnb160@cnnb.ro, pe  baza unei fişe de înscriere precizată în regulamentul de concurs. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a Colegiului.

Premierea elevilor va avea loc pe data de 23 aprilie 2024, de Ziua Mondială a Cărții și a drepturilor de autor, începând cu ora 11, la Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati” din Brăila, în prezența invitatului special, scriitorul Lică Barbu.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -