sâmbătă, mai 18, 2024

De unde cumperi plante perene și cum îți amenajezi rapid grădina

Important de Citit

Ce trebuie să știi despre plantele perene și de ce sunt ele potrivite pentru amenajarea rapidă a grădinii tale.

O grădină amenajată corespunzător poate deveni rapid un loc de poveste pentru familie și pentru cei dragi. Dar ce trebuie făcut pentru a avea o grădină de invidiat? Oare plantele perene sunt potrivite pentru schemele de plantare?

Pentru a avea o grădină ca-n reviste, sunt de luat în considerare doi factori. Primul presupune identificarea unui furnizor de încredere în ceea ce privește achiziționarea plantelor perene.

Dacă materialul săditor sau semințele nu întrunesc anumite condiții despre care vom vorbi mai jos, rezultatele nu vor fi pe măsura efortului. Așa că, înainte de alegerea furnizorului, este necesară o documentare serioasă ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Al doilea pas presupune crearea schemelor de plantare. Aceste scheme sunt importante pentru aspectul ulterior al grădinii tale. Ia în considerare faptul că unele plante perene au o evoluție diferită în comparație cu altele. Astfel, este indicat să știi de la început ce și unde să plantezi. Și dacă spațiul care urmează să fie amenajat îți permite plantarea anumitor specii.

De ce plantele perene sunt potrivite pentru amenajarea grădinii tale? Pentru că, spre deosebire de celelalte plante, cele perene revin la viață în fiecare an. Chiar dacă toamna se ofilesc, rădăcinile supraviețuiesc. Acesta este unul dintre cele mai importante avantaje ale plantelor perene: nu trebuie replantate.

Plantele perene sunt alegerea potrivită pentru amenajarea grădinii tale, mai ales dacă nu ai timp să schimbi aspectul acesteia în fiecare an. În plus, dacă ai nevoie de inspirație în ceea ce privește amenajarea ei, uite aici câteva idei pentru o grădină superbă.

De unde cumperi plante perene pentru grădină

Plantele perene sunt foarte căutate nu numai pentru faptul că nu trebuie replantate, ci și pentru cromatica vastă și perioadele de înflorire îndelungate. De aceea, pentru a avea o grădină cu plante sănătoase și viguroase, este de preferat să ai în vedere un furnizor cu experiență în comercializarea materialului săditor.

De asemenea, un furnizor de plante perene trebuie să mai îndeplinească și alte condiții. De exemplu, materialul săditor comercializat trebuie să aibă certificare, iar colaborarea cu pepinierele să fie transparentă. De asemenea, furnizorul se asigură că produsele sunt atent selecționate de specialiști agronomi. În plus, asortimentul pus la dispoziție trebuie să fie bogat, iar materialul săditor să fie depozitat în camere frigorifice speciale. Furnizorul de plante perene GrădinaMax asigură clienții cu garanție 100% în cazul materialului săditor, pentru a nu exista niciun fel de probleme.

Sfaturi pentru o amenajare rapidă a grădinii

Schemele de plantare sunt foarte utile în ceea ce privește amenajarea grădinii. Dacă ai îndeplinit primul pas, adică ai găsit un furnizor potrivit de plante perene atunci nu-ți mai rămâne decât să le creezi. Schemele de plantare se bazează pe patru elemente: stabilirea distanței de plantare, cromatica, specia și locul plantării.

Stabilirea distanței de plantare este importantă deoarece fiecare plantă perenă are ritmul ei de dezvoltare. Și, dacă acest aspect nu este luat în considerare, este posibil ca unele plante să se dezvolte armonios, iar celelalte nu. Din ce cauză se întâmplă acest lucru? Pentru că cele care au un ritm de dezvoltare mai rapid au nevoie de mai mult spațiu și, astfel, speciile învecinate nu mai au parte de condiții propice unei evoluții corespunzătoare.

De exemplu, floarea paștelui, o plantă perenă de talie mică, nu ar trebui niciodată plantată în vecinătate cu o plantă perenă de talie mare, precum bujorul. Dacă se întâmplă acest lucru, floarea paștelui nu va avea îndeajuns de multă lumină pentru a se dezvolta.

Pentru a avea o grădină impecabilă, specialiștii recomandă să-ți îndrepți atenția și către cromatică. Așa că, unul dintre criteriile pe care trebuie să le iei în seamă este alegerea unor plante perene care să aibă culori complementare. Locul de plantare este important și el deoarece unele plante perene precum frezia ori trandafirii sunt iubitoare de soare, iar altele se dezvoltă mai bine la umbră, cum ar fi lăcrămioarele sau floarea de nu-mă-uita.

Nu în ultimul rând, ia în considerare și speciile de plante perene pe care vrei să le plantezi în grădina ta. Indiferent de ce specie alegi, nu vei da greș. Acestea sunt destul de versatile și rezistente la schimbările climatice bruște.

După cum poți vedea, nu e deloc dificil să-ți amenajezi rapid grădina. Mai ales dacă urmezi sfaturile de mai sus. Începe prin a găsi un magazin online cu produse pentru grădinărit cu asortiment bogat în plante perene și pregătește-ți schemele de plantare.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -