Ingrediente:
125 g ciocolată de gătit
250 g mascarpone
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
2,5 dl cafea neagră
3 foi de gelatină
Mod de preparare :
Pasul 1 – pentru prepararea spumeii de ciocolată, baza desertului, se freacă gălbenuşul a 2 ouă cu 80 g zahăr pudră, apoi se adaugă ciocolata topită.
Pasul 2 – Albuşurile se bat spumă şi sunt încorporate în ciocolata cu gălbenuşuri. Spuma de ciocolată se împarte în pahare, care apoi se lasă la frigider până se încheagă.
Pasul 3 – Pentru crema de mascarpone, aceasta se amestecă cu zahărul vanilat şi se bate spumă din albuşul a 2 ouă. Aceasta se încorporează cu grijă în mascarpone şi se pune la frigider.
Pasul 4 – Din cafea se face jeleu. Cafeaua fierbinte se amestecă cu zahărul rămas şi cu foile de gelatină înmuiate în prealabil. Se răceşte la temperatura camerei.
Pasul 5 – Când jeleul s-a răcit, se scot paharele din frigider şi se continuă nivelarea cu cremă de mascarpone. Apoi se adaugă jeleul de cafea iar paharele se pun înapoi la frigider.
Sfat : Desertul se poate servi cu diferite fructe. Pofta bună !