vineri, noiembrie 22, 2024

Desert de cafea cu mascarpone

Important de Citit

Ingrediente:Desert de cafea cu mascarpone 3

125 g ciocolată de gătit

250 g mascarpone

100 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

4 ouă

2,5 dl cafea neagră

3 foi de gelatină

Mod de preparare :

Pasul 1 – pentru prepararea spumeii de ciocolată, baza desertului, se freacă gălbenuşul a 2 ouă cu 80 g zahăr pudră, apoi se adaugă ciocolata topită.

Pasul 2 – Albuşurile se bat spumă şi sunt încorporate în ciocolata cu gălbenuşuri. Spuma de ciocolată se împarte în pahare, care apoi se lasă la frigider până se încheagă.

Pasul 3 – Pentru crema de mascarpone, aceasta se amestecă cu zahărul vanilat şi se bate spumă din albuşul a 2 ouă. Aceasta se încorporează cu grijă în mascarpone şi se pune la frigider.

Pasul 4 – Din cafea se face jeleu. Cafeaua fierbinte se amestecă cu zahărul rămas şi cu foile de gelatină înmuiate în prealabil. Se răceşte la temperatura camerei.

Pasul 5 – Când jeleul s-a răcit, se scot paharele din frigider şi se continuă nivelarea cu cremă de mascarpone. Apoi se adaugă jeleul de cafea iar paharele se pun înapoi la  frigider.

Sfat : Desertul se poate servi cu diferite fructe. Pofta bună !

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -