luni, iulie 15, 2024

Dublu eveniment la Biblioteca Județeană

Important de Citit

Vă invităm vineri, 27 mai 2022, ora 16.30, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila la evenimentul de lansare a cărții “România – Statele Unite ale Americii. 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”, semnată de Alexandru Cristian. Invitat să prezinte cartea este Hugo Mărăcineanu, artist plastic.

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987, în Brăila. Este scriitor, istoric, eseist. poet român. Este specialist în istoria relațiilor internaționale, axându-se pe relații româno-americane, româno-israeliene, geopolitică și filosofie politică. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

„Relațiile româno-americane împlinesc 140 de ani de existență, o existență plină de provocări care au demonstrat, la final, admirația ambelor state pentru modelul civilizațional, România pentru dobândirea independenței, dar și pentru implementarea unui model autentic democratic, Statele Unite ale Americii pentru miracolul cultural și lingvistic reprezentat de poporul român. O istorie care le-a demonstrate ambelor popoare ce înseamnă lupta pentru a fi recunoscut în istorie”. (Alexandru Cristian)

Programul manifestării va continua cu vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Maia-Alexandra Englezu. Maia este elevă la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Brăila și se află la a doua expoziție personală, fiind îndrumată de artistul plastic Hugo Mărăcineanu, care-i și prezintă expoziția.

Ambele evenimente se vor desfășura în Spațiul Multifuncțional „Dunărea”, aflat în parcul instituției. Vă așteptăm!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -