Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită miercuri, 20 aprilie 2016 , de la ora 17.00, la lansarea cărții „Pagini memorabile din trecutul Brăilei” în ediție revizuită și adăugită, semnată de Gheorghe Gorincu. Lucrarea va fi prezentată de prof. Dumitru Anghel, prof.dr. Viorel Coman și prof. Valentin Popa ; moderator Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii.
Gheoghe Gorincu are o activitate profesională impresionantă. Între 1950 -1952, a fost contabil şi inspector de credite la Sucursala Fălticeni a Băncii Naţionale. Trei ani mai târziu, acesta a devenit inspector-şef la Sucursala Brăila a Băncii Naţionale, dar şi profesor la Şcoala Tehnică Financiară şi Liceul Economic „Ion Ghica” din oraş. În perioada 1975 -1986, a fost director la Grupul Şcolar Radio-TV din Brăila. Ca activitate publicistică, Gorincu a publicat peste 40 de articole, studii și cercetări privind operaţiunile bancare și economia de piață, în presa locală și în revistele de specialitate. De 24 de ani conduce editura personală „Danubius”. Economist, publicist, istoric, dar și mentor al mai multor generații de elevi, Gheorghe Gorincu a publicat ca autor cărţile: „Contabilitate practică” (1973), „Practicum în contabilitatea agricolă” (1977), „Dicţionarul economiei de piaţă”(1991), „Itinerar sentimental Fălticeni – Brăila”(2010), „Zestrea de suflet a familiei prof. Gheorghe şi Florica Gorincu”(2012), „Prezenţe ale elevilor şi absolvenţilor din învăţământul preuniversitar în lumea contemporană”(2013), „Ani de liceu” (2013), „Istorie trăită şi comentată în imagini şi date cronologice de-a lungul timpului” (2014), „Personalități în formare” (2015), „Pagini memorabile din trecutul Brăilei „(2015).
Cartea „Pagini memorabile din trecutul Brăilei” – ediție revizuită și adăugită, ne prezintă evenimente deosebite din viața, istoria și cultura urbei noastre, reunite în 17 capitole. Autorul reușește să aducă în atenția cititorilor informații inedite despre rolul Brăilei pe plan politic și economic, despre fapte, oameni și împrejurări care au marcat, într-un fel sau altul, viața orașului. Este o carte-document, o cronică de istorie locală, prin intermediul căreia scriitorul Gheorghe Gorincu și-a ocupat un loc de cinste în galeria personalităților brăilene.