4 persoane(200 calorii/porţie)
Ingrediente:
– 1 rădăcină medie de ghimbir
– 2 lămâi
– 3-4 linguri de miere
– 2 l de apă
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun într-un blender şi se procesează până la omogenizare. Lichidul obtinut se strecoară neapărat, din cauză că rădăcinia de ghimbir poate fi aţoasă şi neplăcută la gust. În cazul în care conţinutul este prea piperat, se mai pot adăuga apă şi miere în completare.
Ghimbirul este un ajutor de nădejde pentru curăţirea tractului intestinal, a sângelui şi are efecte şi în îmbunătăţirea circulaţiei. Recomandat ca pansament pentru stomac, antiinflamator, antiviral în cazuri de răceală şi gripă, acesta scade tensiunea, ajută în cazuri de migrene, indigestii, dureri de dinţi sau anumite dureri asociate cu artrita şi reumatismul.